Sparebanken Nord-Norge varsler lavere boliglånsrente

Det er gode rentetider for lånekundene. Nå setter også Sparebanken Nord-Norge ned renten.

NEGATIVT SIGNAL: Jan-Frode Janson, konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, mener at en styringsrente på 0,5 prosent er et negativt signal for norsk økonomi. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Norges Bank valgte torsdag å sette ned styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til rekordlave 0,5 prosent. Nå følger Sparebanken Nord-Norge opp rentekuttet til Norges Bank og varsler lavere boliglånsrente.

LES OGSÅ: Bygger ut Sparebank-kvartalet

– Skal være konkurransedyktige

– Vi skal alltid være konkurransedyktige, også på pris. Vi kan allerede nå si at vi kommer til å sette ned renten, sier Jan-Frode Janson, konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge.

LES OGSÅ: Firma saksøkte banken - tapte i retten

Kan være negativt

Janson mener likevel at rekordlav rente ikke bare er positivt.

– Som landsdelsbank er vi opptatt av å gi gode råd til våre kunder. Derfor skal vi også være oppmerksomme på at en styringsrente på 0,5 prosent er et negativt signal for norsk økonomi. Vi anbefaler ikke kundene våre å bruke rentepengene til økt forbruk. Dersom noen ønsker en gjennomgang av sin privatøkonomi, er vi naturligvis klare, sier Janson.

LES OGSÅ: Sparebanken Nord-Norge når ikke alle målene for 2015

I en pressemelding opplyser banken at detaljene rundt rentekuttet foreløpig ikke er klare ennå. Dette vil banken komme tilbake til.