KVALØYA: May Rita Jæger har drevet kattepensjonatet på Kvaløya i hele 17 år, og «kattehotellet» går så det suser. Allerede i februar var pensjonatet fullbooket gjennom fellesferien.

– En del ringte faktisk for å sikre seg plass allerede i fjor høst, fordi de ikke fikk plass på pensjonatet i fjor sommer. Dermed ville de være tidlig ute, forklarer Jæger.

LES OGSÅ: Kattene som ingen vil adoptere: – Det skjærer i hjertet

God plass

Hun plass til maksimalt 36 katter i kattehuset på Kvaløya.

– Det ideelle er egentlig å ha 28 dyr inne samtidig, men i de trangeste ferietidene kan vi strekke oss til 36. Men da er det ikke plass til et hårstrå ekstra, sier hun og ler.

Kattene har både eget hus og eget uteområde, og mange av kattene er gjengangere gjennom flere år.

– Man ser det på noen av kattene som har vært her i mange år. De løfter bare halen når de kommer inn dørene og lurer på når første servering gjennomføres, sier Jæger.

Fra hele Nord-Norge

Kvaløya kattepensjonat er det eneste kattepensjonatet her i byen. De tar imot dyr fra både nord og sør.

– Vi får katter på ferie hit fra Narvik, Tjeldsund, Senja, Nord-Troms og Alta. Som regel er vi fullbooket gjennom alle årets ferieperioder. Vi har allerede fått inn 15 katter for påsken, og i løpet av neste uke blir kattehuset fullt av påskeferierende katter.

Ingen hunder

På tross av svært høy interesse, har ikke Jæger noen plan om å utvide virksomheten til å gjelde hunder også.

– Hunder krever mye større areal enn det vi har tilgjengelig. Vi bruker en del tid på kattestellet, og har ikke anledning til å ta på oss noe mer, sier Jæger, som har kattepensjonatet som hovedgeskjeft.

Høstferie

Verken høytider eller fellesferier gir noe rom for ferie for Jæger og mannen hennes, som opp gjennom årene har huset flere tusen ferierende katter.

– Vi må ta ferie i september etter at alle andre har kommet hjem fra ferie. Vi er veldig bundet med pensjonatet, det er jo nesten som å ha en gård. Vi må ha tilsyn med dyrene flere ganger daglig, så bare det å ta en tur til byen krever planlegging, forklarer hun.