Hilde (52) omkom på sin egen bursdag

Det er ikke bare ordfører Mona Pedersen som er involvert i dødsulykken på Hundbergan på onsdag. I den kraftige kollisjonen omkom samboerens svigerinne Hilde Heika (52), mens hans bror ligger alvorlig skadet på sykehuset.

  Foto: Trond Tomassen

nyheter

– Jeg er på vei til familien nå. Da drar jeg som bygdas ordfører. Men jeg kommer ikke utenom at det er familien som er rammet. Det gjør oppgaven ekstra tung, sier Pedersen på mobil fra bilen.

Feire bursdag

Da ulykken skjedde onsdag ettermiddag, var Hilde Heika og samboeren på vei hjem for å feire hennes bursdag. Men i stedet for feiring, fikk familien dødsbudskapet. Det kom som et sjokk på alle. At samboeren ligger hardt skadet på UNN – med usikkert utfall – gjør det hele enda mer tragisk.

tragedie: Karlsøy-ordfører Mona Pedersen sier at dødsulykken er en tragedie for bygda. Hennes samboers svigerinne omkom, mens broren ligger hardt skadet på UNN.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Vært i Tromsø

Mona Pedersen forteller at hun var i Tromsø onsdag. På vei hjem måtte hun kjempe mot værgudene og veiforholdene.

– Jeg måtte stoppe flere ganger på grunn av dårlig sikt. Underveis tok jeg meg selv i å tenke at det bare er flaks at det ikke går liv under slike forhold. Ikke lenge etter ble jeg oppringt av min samboer som fortalte om broren og svigerinnen.

LES OGSÅ: Navnet frigitt etter dødsulykken på E8

Lite samfunn

Karlsøy-ordføreren understreker at dødsulykken rammet et lite samfunn hvor alle kjenner alle.

– Hildes brødre er hjemmehørende her – den ene som kommunestyrerepresentant. Derfor ble ulykken også en del av formannskapsmøtet på torsdag.

– Jeg vil også trekke fram avdødes far som har jobbet mange år i kommunen og alltid vært en samfunnsengasjert person, presiserer Mona Pedersen.

LES OGSÅ: Politiet: - Formening om hva som har skjedd

Ser saken an

På grunn av den uavklarte tilstanden til Hilde Heikas samboer, har familien avventet en eventuell minnestund for sin datter og søster.

– Situasjonen er fortsatt noe uklart, sier prest Bjørn Lian.

Også han erkjenner at dødsulykken har gjort et dypt inntrykk på alle:

– Det er merkbart stille på rådhuset hvor jeg har mitt kontor. Det samme opplevde jeg på butikken. Folk er lavmælte, sier Lian.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter