Tall fra Nav Troms viser at arbeidsledigheten i fylket nå er 2,2 prosent. Det tilsvarer 1924 personer uten jobb. For tredje måned på rad har Troms fylke, sammen med Oppland, landets laveste arbeidsledighet. På landsbasis er ledigheten totalt på 3,3, prosent.

Overvekt av menn

Av de 1924 arbeidsledige i Troms er det ifølge Nav en klar overvekt av menn. 1300 ledige er menn, og bare 624 av dem kvinner.

Ledigheten blant menn i fylket har økt med 79 personer, eller 6 prosent, siden samme tid i fjor. Hva gjelder kvinner har ledigheten derimot gått ned med 7 prosent, noe som tilsvarer 45 personer.

– Det henger sammen med mønstre i arbeidslivet, hvor mange kvinner jobber i helse- og omsorgsyrker og offentlig sektor, mens en hel del menn jobber i yrker med større turnover, som for eksempel bygg og anlegg og industriarbeid, sier fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa, i en pressemelding.

Flere ledige stillinger

I Troms fylke er det nå 887 ubesatte jobber, noe som ifølge Nav er forholdsvis mange ledige stillinger på denne tiden. 669 av jobbene befinner seg i Tromsø, Lenvik og Harstad. De fleste ledige jobber er i helse- og omsorgsyrker, innen bygg og anlegg og undervisning. Også innen reiseliv er det mange ledige stillinger, skriver Nav Troms i pressemeldingen.

Fylkets laveste ledighet ved utgangen av mars finnes i Bardu og Målselv, begge med 1,5 prosent arbeidsledighet. Storfjord har 1,6 prosent ledighet og Sørreisa 1,7 prosent. Høyeste ledighet finner man i Kvænangen, med 5,0 prosent, Lavangen og Kåfjord, begge med 3,5 prosent, og Dyrøy med 3,6 prosent.