Sjekker om matprisene til ISS er riktige

Tromsø kommune holder på med å ettergå middagsanbudet til ISS.

MIDDAG: Kommunen skal nå sjekke middagsanbudet fra ISS. Svaret kommer etter påske. 

nyheter

Cateringselskapet ISS skal de neste årene levere all mat til byens sykehjem og tok over leveransen fra det tidligere kommunale sentralkjøkkenet 1. september i fjor.

– Vi holder nå på å sjekke opp prisene mot det som gikk ut på anbudet, sier helse- og omsorgsfaglig rådgiver Jan Hugo Hermansen.

Les også: Byrådet holdt tilbud på eldremat hemmelig

Avviser økning

På direkte spørsmål fra iTromsø avviser Hermansen at middagene er blitt dyrere som følge av skiftet fra kommunal til privat leveranse.

– Den prisen som går ut stemmer med anbudet. Den er på 70 kroner og noen øre, pluss prisstigning, så det har ikke blitt dyrere, sier Hermansen.

Han mener at det ikke hadde vært billigere for kommunen å lage middagene selv.

– Vi kunne ikke hatt en produksjonslinje der vi hadde gjort det billigere. Anbudet er omtrent ens med prisen vi har brukt før, så det er i hvert fall ikke blitt noe dyrere. Det har vi sjekket, sier han.

Les også: – Vi leverer ikke dårlig mat

Påstander om at middagene har økt fra 25 kroner til 72 kroner etter at den private aktøren overtok anbudet, mener Hermansen har helt naturlige forklaringer.

– Det folk glemmer av er at det tidligere var delt opp i andre budsjetter. Råvarer til sykehusene var det ene, men produksjonskostnadene sto i et annet budsjett. Så det stemmer ikke at maten har blitt dyrere, sier han.

Les også: Byråden møtte med samtlige enhetsledere i pleie- og omsorgstjenesten

Usikker på tørrmat

Det er likevel en ting kommunen nå skal sjekke.

– Vi er mer usikre på tørrmaten og det som sto i anbudet mot den prisen som faktureres ut. Vi er i sluttfasen på å sjekke det ut og kommer vel i mål der etter påske, sier Hermansen.