Hos Ticket Feriereiser i Tromsø har de solgt ut alle charterreisene til påskeferien.

– Det var én ledig plass da jeg sjekket tidligere i dag, men jeg tror denne er borte i løpet av kort tid, forteller Carina Sørensen ved Tromsø-kontoret.

Hun tror det er blitt mer populært å reise bort i påsken de siste årene.

– De siste årene virker som enda flere dropper hytteturen og drar sørover istedenfor, der de har garantert sol og varme.

Storbyene tar innpå

Selv om det er Gran Canaria som er den desidert største feriedestinasjonen, sier Sørensen at storbyene er blitt mer populære i det siste.

– Vi ser en stor økning i antall storbyferier de siste årene. Jeg tror det kommer av at nordmenn er blitt mer reisevante og dermed ikke lengre er avhengige av at ting er tilrettelagt. Det er også blitt mer populært å dra på korte reiser med vennegjenger, der storbyer er mer attraktive destinasjoner, sier Sørensen, som trekker fram København, Tallinn, Stockholm og Lisboa som populære destinasjoner.

Travle dager på flyplassen

Ivar Schrøen, kommersiell sjef på flyplassen, sier trafikken er veldig variabel i påsken.

– De travleste dagene er skjærtorsdag og onsdagen før, samt returdagene mandag og tirsdag. Ellers er det faktisk veldig stille her på Langnes. På langfredag går det for eksempel bare tre fly herfra, forteller Schrøen.

Han ber tromsøværinger som skal ut å reise i påsken å være ute i god tid.

– Det er jo det vanlige tipset, men det gjelder fortsatt.

TRAVELT: Ivar Schrøen, kommersiell sjef på Tromsø lufthavn Langnes, sier onsdag og torsdag kommer til å bli travle dager på flyplassen.
NUMMER ÉN: Gran Canaria fortsatt den desidert største feriedestinasjonen for tromsøværinger. Foto: Veronica Lekang Foto: Veronica Lekang