– Det kunne vært jeg som var død

Magne Sørensen (28) var en av flere tromsøværinger som mandag reiste med fly fra den terrorrammede flyplassen Zaventem i Brussel.

Magne Sørensen (28) var selv på flyplassen i Brussel bare ett døgn før bombene smalt og flere mennesker er meldt omkommet.  Foto: Privat

nyheter

– Helt ufattelig at slikt kan skje. Da jeg var der i går var det helt rolig, og så våkner jeg opp til dette i dag. Det kunne vært jeg som var død hvis jeg hadde reist i dag, sier Sørensen til iTromsø.

  • Kjenner du noen som befinner seg i Brussel? Ring 77 65 66 00 - tips@itromso.no

Flere eksplosjoner

Tirsdag morgen meldes det om at flere eksplosjoner har rammet Zaventem lufthavn og flere metrostasjoner i Brussel. Over ti personer skal så langt være drept og 35 alvorlig såret i angrepene.

Da iTromsø snakker med 28-åringen like før klokken 09.30 har han nettopp våknet og har ikke fått med seg terrorangrepene ved flyplassen han reiste fra mandag.

- Jeg fikk nærmest sjokk da du sa at noe hadde skjedd der. Det er trasige nyheter. Nå har jeg sett på nettet at det har vært en bombe og at flere er drept.

Sørensen var selv på flyplassen i 09-tiden mandag, og reiste med fly i ellevetiden sammen med flere andre tromsøværinger fra Tromsø idrettslag.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med TIL, men etter hva iTromsø kjenner til skal 34 personer fra idrettslaget ha reist med fly fra Brussel samtidig som Sørensen.

- Flaks

- Jeg ser at jeg har fått flere meldinger på telefonen fra folk om det som har skjedd. Mamma skrev blant annet "Takk gud for at du kom i går", sier 28-åringen.

Han hadde vært på besøk hos en kompis som spiller for Antwerpen da han mandag reiste hjem til Tromsø.

- Det var noen dagers opphold. Det har vært litt uroligheter i Brussel. Noe av det første som møtte meg på kjøpesenter og utenfor flyplassen da jeg kom var militær med maskingevær.

- Det var rolig der i går, og ikke noe som tilsa at noe skulle skje. Men man vet jo aldri. Det var flaks rett og slett, sier Sørensen om at han ikke reiste hjem tirsdag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter