Tromsøkvinne i Brussel: – Man blir veldig engstelig

Siri Bjørvig (44) fløy inn til Brussel mandag. Kun et døgn etter gikk bombene av ved flyplassen.

I BRUSSEL: Siri Bjørvig (44) befinner seg i Brussel. Foto: Privat 

nyheter

Det var tirsdag like før klokken åtte at to eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel lufthavn Zaventem. Omtrent en halvtime etter ble metrostasjonen Maelbeek rammet av en eksplosjon. I skrivende stund skal minst 21 mennesker være bekreftet drept i angrepene.

LES OGSÅ: 28 Tromsø-tenåringer var på terror-flyplassen ett døgn før det smalt

Trygt

Tromsøkvinnen Siri Bjørvig er avdelingsleder ved nasjonalt senter for e-helseforskning på UNN. Hun sitter i styret til den europeiske organisasjonen EHTEL, og det var i den forbindelse hun mandag reiste til Brussel for å delta i et internasjonalt styremøte.

– Jeg bor i et rolig område av Brussel, og jeg sitter trygt innendørs på hotellet, sier Bjørvig.

– Jeg ble ringt opp av min sjef tidlig på morgenen, kun minutter etter at bomben gikk av på flyplassen. Man blir jo veldig engstelig, sier hun.

LES OGSÅ: – Det kunne vært meg som var død

Skal reise hjem i morgen

Hun forklarer at forrige møte som skulle blitt holdt i EHTEL i Brussel ble utsatt grunnet terroren i Paris i november. Turen som nå skulle arrangeres, var den første samlingen etter dette.

– Alle av dem som skulle delta på møte er i god behold, men det ser ut til at møtet blir utsatt, sier hun.

LES OGSÅ: UD ber nordmenn i Brussel holde seg i ro

Etter planen skal Bjørvig reise hjem igjen onsdag, men det er usikkert når hun faktisk kommer tilbake til Tromsø, ettersom flere fly, tog og busser er kansellert.