Tromsøkvinne i Brussel: – Man blir veldig engstelig

Siri Bjørvig (44) fløy inn til Brussel mandag. Kun et døgn etter gikk bombene av ved flyplassen.

I BRUSSEL: Siri Bjørvig (44) befinner seg i Brussel. Foto: Privat 

nyheter

Det var tirsdag like før klokken åtte at to eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel lufthavn Zaventem. Omtrent en halvtime etter ble metrostasjonen Maelbeek rammet av en eksplosjon. I skrivende stund skal minst 21 mennesker være bekreftet drept i angrepene.

LES OGSÅ: 28 Tromsø-tenåringer var på terror-flyplassen ett døgn før det smalt

Trygt

Tromsøkvinnen Siri Bjørvig er avdelingsleder ved nasjonalt senter for e-helseforskning på UNN. Hun sitter i styret til den europeiske organisasjonen EHTEL, og det var i den forbindelse hun mandag reiste til Brussel for å delta i et internasjonalt styremøte.

– Jeg bor i et rolig område av Brussel, og jeg sitter trygt innendørs på hotellet, sier Bjørvig.

– Jeg ble ringt opp av min sjef tidlig på morgenen, kun minutter etter at bomben gikk av på flyplassen. Man blir jo veldig engstelig, sier hun.

LES OGSÅ: – Det kunne vært meg som var død

Skal reise hjem i morgen

Hun forklarer at forrige møte som skulle blitt holdt i EHTEL i Brussel ble utsatt grunnet terroren i Paris i november. Turen som nå skulle arrangeres, var den første samlingen etter dette.

– Alle av dem som skulle delta på møte er i god behold, men det ser ut til at møtet blir utsatt, sier hun.

LES OGSÅ: UD ber nordmenn i Brussel holde seg i ro

Etter planen skal Bjørvig reise hjem igjen onsdag, men det er usikkert når hun faktisk kommer tilbake til Tromsø, ettersom flere fly, tog og busser er kansellert.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter