TROMSØ: Caroline Willemine Røsnæs Hagelien (25) fra Hurum og Kim Reier Martinsen (26) fra Harstad er begge bosatt i Tromsø. I april kan du se dem på NRK1 i en beintøff kamp om å bli «Norges tøffeste».

LES OGSÅ: Tilbake på skjermen som kjip megler

- Litt jævlig

I programmet får ti deltakere satt både psyken og fysikken på prøve. I en uke har de bodd sammen i en bunker utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag.

– Det var tøft, kaldt, rått og lite søvn. Selv om det var sol utenfor, var det kaldt, mørkt og litt jævlig inne i den bunkeren, forteller tannlegestudent Hagelien til iTromsø.

Deltakerne får testet sine grenser på mange måter i programmet, som går over seks episoder på NRK1.

– Både kvinner og menn konkurrer mot hverandre i fysiske konkurranser, og så er den psykiske delen en stor komponent. I tillegg til kulde, lite mat og lite søvn visste vi aldri hva som kom til å skje.

Dueller

I de ulike konkurransene må den dårligste ut i en duell og kan velge duellant blant de andre deltakerne.

– Det aller mest utfordrende var å ikke vite hva som skulle skje. Selv liker jeg egentlig å ha kontroll slik at jeg kan forberede meg, sier Hagelien.

Hun tror hennes største fordel er at hun er mentalt sterk.

– Jeg spiller veldig på psyken og pusher meg selv. Så selv om det var andre deltakere som var mer atletisk enn meg, har jeg en psyke som drar meg veldig langt.

Hurum-kvinnen tror der blir merkelig å se seg selv på TV-skjermen.

– Det blir nok kjemperart, men jeg har gledet meg til å kunne fortelle at jeg er med. Man blir jo litt stolt, for det er ikke hver dag bygdejenta Caroline er å se på tv. Jeg skal nok se premièren med noen venner, og kanskje blir det en liten premièrefest etterpå.

Gode venner

Hun har mange godord å komme med etter det tøffe oppholdet.

– Vi var en utrolig bra gjeng med folk, og vi har blitt gode venner. Programmet er veldig ålreit, for det er ikke lagt opp til intriger slik som i andre realityprogrammer. Det er en rettferdig konkurranse.

Kim Reier Martinsen (26) fra Harstad jobber som fysioterapeut ved UNN og bor i Tromsø. Han forberedte seg til programmet ved å endre treningsrutinene, blant annet ved å hoppe strikk før innspillingen.

– Oppholdet var både interessant og tøft. Vi fikk lite søvn og lite mat, og det var sterke konkurrenter. Men det gikk egentlig overraskende greit å bo i en bunker. Det var mest spenning i forkant fordi vi visste ikke helt hva vi hadde gått til. Jeg har trent fotball i barndommen og styrke de siste 5-6 årene, så min fordel er nok at jeg er eksplosiv.

Testet egne grenser

Martinsen forteller at de ble utsatt for psykisk og fysiske tunge prøvelser.

– Det mest utfordrende var å ikke vite hva man gikk til. Vi fikk ingen instrukser eller beskjeder på hva vi skulle, før vi plutselig bare sto i det. Men det var spennende, og jeg var forberedt på det. Det var også derfor jeg meldte meg på, fordi jeg ønsket utfordringer og syntes det virket spennende å få teste sin egen komfortsone og egne grenser.

– Hvordan blir det å se seg selv på TV?

– Jeg tror det blir både surrealistisk og litt merkelig. Men det blir spennende også, sier Martinsen, som har fått flere tilbakemeldinger etter at det ble kjent at han deltar i programmet.

– Veldig mange sier at de synes det er spennende, og jeg har utelukkende fått positiv respons.

LES OGSÅ: Derfor vil du se John Carew i Tromsø i tiden fremover

Tøffere enn før

Deltakerne kan selvfølgelig ikke fortelle mer om hva som skjer i realityserien, men premièren sendes på NRK1 mandag 18. april.

– Det er gjort en del endringer sammenlignet med den første sesongen. Det blir tøffere og mer krevende på alle mulige måter. TV-seerne kan glede seg, sier prosjektleder Hilde Håbjørg ved Mediehuset NRK Trøndelag.

Ifølge NRK var «Norges tøffeste» ett av de mest sette programmene på NRK3 da første sesong rullet over skjermen. Årets sesong sendes på NRK1.

– Det var mange gode kandidater i søkerbunken. Det er tydelig at de som har søkt i år, har sett forrige sesong og vet hva de skal være med på, sier Håbjørg.

MENTALT STERK: Tromsø-bosatte Caroline Willemine Røsnæs Hagelien (25) tror hennes styrke i serien er at hun er mental sterk. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK Foto: Erlend Laanke Solbu
EKSPLOSIV: Tromsø-bosatte Kim Reier Martinsen (26) har god eksplosiv styrke og forberedte seg til programmet ved å hoppe strikk. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK Foto: Erlend Laanke Solbu
GODE VENNER: Hagelien forteller at deltakerne ble godt kjent med hverandre under innspillingen. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK Foto: Erlend Laanke Solbu