Jobber fortsatt med hendelsesforløpet

Politiet skal gjøre ytterligere avhør før de kan konkludere med et hendelsesforløp i dødsulykken på Hundbergan.

Fem mennesker var involvert i dødsulykken på E8 forrige onsdag.  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Onsdag i forrige uke omkom 52 år gamle Hilde Heika i en trafikkulykke på Hundbergan. Det var to personbiler, en trailer og totalt fem mennesker som var involvert i ulykken.

En mann i 60-årene ligger fortsatt alvorlig skadd på UNN.

Alle parter avhørt

Yngve Myrvoll, etterforskningsleder i politiet, forteller at de er ferdige med de tekniske undersøkelsene.

– Det som nå pågår er en analyse av de undersøkelsene som ble gjort på ulykkesstedet, satt sammen med de avhørene vi har gjort.

Alle parter – både vitner og fører av traileren – er avhørt.

– Men det gjenstår enda noen avhør. Vi har flere spørsmål, og det er snakk om en utdyping av avhørene vi allerede har gjort, sier Myrvoll.

Måling av friksjonsspor

Både Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe og politiets kriminalteknikere har gjort undersøkelser på ulykkesstedet.

– Blant annet har det vært gjort måling av friksjonsspor for å forsøke å kartlegge et mulig hendelsesforløp, sier Myrvoll.

Dagen ulykken skjedde snødde det tett, men ifølge Myrvoll spiller ikke værbiten så mye inn når det skal gjøres undersøkelser.

– Vær kan komplisere det litt, men det er ikke det som er den store utfordringa. Utfordringa er å finne det objektivt riktige hendelsesforløpet.

Han tør ikke si når politiet kan sitte med en endelig konklusjon i saken.

– Det må vi se på etter påske, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter