Våt og kald start på påskemoroa

Ikke alle er like glad i å ake ned store bakker i full fart – i hvert fall ikke når det medfører en hel del snø på et bart ansikt.

KALDT: Andreas Kóhler og Mia Charlotte (8) fikk seg en kald opplevelse – særlig Mia fikk en hel del snø i ansiktet på vei ned bakken. Alle foto: Håkon Steinmo 

FULL FART: Andreas Kóhler og Mia Charlotte (8) i full fart på vei ned bakken ved Bak-Olsen skitrekk. 

ROLIG: Det var et beskjedent antall mennesker som hadde tatt turen til Bak-Olsen skitrekk i dag. På Charlottenlund var det mange flere. 

TRADISJONER: Pappa Christian van den Heuvel og Jens Heuvel Hald (1) liker påsken. Blant påsketradisjonene de har, er å være ute, samt eggjakt på påskeaften. Det gleder de seg til. 

MORO: Pappa Christian van den Heuvel med Jens Heuvel Hald (1) på ryggen og Jakob Heuvel Hald (3) foran på kjelken fikk seg en fin tur ned bakken. Senere i påsken skal Jakob lære seg å gå på ski. 

KJØRER SLALÅM: Sigrid Fehn (10) ville heller stå på slalåm. Hun har kjørt et par ganger før og liker å være ute i naturen. 

nyheter

Det var flere som benyttet godværet og påskeferien til å kose seg ute i formiddag. Andreas Kóhler og Mia Charlotte (8) var blant dem som hadde tatt turen til skitrekket i Bak-Olsen for å være i aktivitet ute i sola.

– Vi bor ikke så langt unna her, og jeg har visst om stedet siden jeg var liten, men dette er faktisk første gang vi er her. Det er et utrolig flott område, så det er synd det ikke er flere som bruker det, sier Kóhler. Det var nemlig et beskjedent antall mennesker som hadde funnet veien til Bak-Olsen da iTromsø tok turen dit Skjærtorsdag.

– Vi valgte bevisst å ikke dra til Charlottenlund – vi regnet med at det kom til å være ganske fullt der, fortsetter han.

LES OGSÅ: Påsketips fra A til Å

Artig med slalåm

Og for familien Kóhler var det aking som var på agendaen i dag.

– Jeg fikk overtalt Mia til å bli med på en aketur nedover bakken her, men det ble en veldig kald og våt opplevelse for henne. Nå er alt bare grusomt. Det skulle hun ikke være med på igjen, forteller Kóhler og smiler.

I bakken var det også dem som heller ville stå på ski.

– Jeg skal kjøre slalåm. Det er femte gang jeg gjør det, så jeg er ganske god. Vi er en del ute, men det kan vi også bli bedre til å være, sier Sigrid Fehn (10).

Det er mamma Lisa Mattea Elvevold enig i.

– Dette er den første hele fridagen vi er ute på. Det er godt å få kommet seg ut litt, og så er det utrolig flott med anlegget som er her. Nå skal vi få grillet litt pølser også: Pølser ute og lam inne – det hører med i påsken, sier Elvevold.

KOSTE SEG: Emma Lund Andreassen (11) og Emilie Høgstad Andreassen (4) koste seg med aking i dag på en noe utradisjonell oppblåsbar "pute". 

LES OGSÅ: Tromsøværinger i påskeparadis (iTromsø pluss)

Nyter været

Ikke alle følte seg imidlertid kallet til å være i bakken – noen syntes også det var fint bare å sitte i solveggen og nyte forholdene.

– Vi har med ungene, de kjører ski i bakken akkurat nå mens vi bare slapper av i sola her. Vi bor i nærområdet, så det er veldig greit, sier Ann-Karin Sørensen.

– Jeg bor egentlig på Storelva, men er her på besøk hos søsteren min. Da er det veldig deilig at man kan ta seg en tur ut og nyte finværet, sier Bjørg Hansen.

I SOLVEGGEN: Jorun Hansen, Ann-Karina Sørensen, Andreas Sørensen (6) og Bjørg Hansen nyter sola og slapper av i finværet.