Nå er det slutt på det fine påskeværet

Resten av påsken blir det regn, skyer og vind.

SLUTT PÅ FINVÆRET: Resten av helgen vil været være preget av plussgrader, regn og skyer. Foto: Håkon Steinmo 

nyheter

Resten av helgen vil været være preget av plussgrader, regn og skyer.

– Det vil bli plussgrader i resten av påsken i Tromsø-området. Av og til blir det nok litt regn, men ikke så mye. Derimot blir det en god del vind. så resten av påsken blir vindfull og mild, med litt varierende skydekke. Likevel kan det bli brukbart vær med litt sol innimellom, forteller vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Se stor bildeserie: Slik feirer leserne påske

Slutt på finværet

– Så nå er det slutt på det fine påskeværet?

– Ja, det er jo det. Men samtidig vil det bli sol innimellom og høyere temperaturer, men vi kan nok si at det fineste været i påsken er over.

Temperaturene vil holde seg på plussiden en ukes tid fremover.

– I lavlandet vil det i dag og de neste dagene ligger på rundt 5–7 plussgrader, så det er ei ganske mild luft som kommer. Vi får nok en mild periode i omtrent en uke, men det blir lavere temperaturer i slutten av uka med minusgrader om natten i alle fall, sier Bøyum.

Les også: Disse har åpent i påsken

22 m/s vind

Vinden vil prege alle de siste feriedagene i påsken.

– I lavlandet vil vinden ligge på frisk bris og liten kuling, som vil si vind på 10–12 meter i sekundet og lokalt vil den kanskje komme opp i 15 m/s. I fjellet kan vinden bli opptil liten storm 2. påskedag, som kan være opp i 22 m/s. På søndag blir det ikke fullt så vindfullt i fjellet.

Les også: Slik blir kinopåsken

– Bør folk ta noen forholdsregler før de går til fjells?

– Jeg vil ikke si at det er sånn at man ikke bør gå der, men man må være forberedt på at det blåser mye. Man må være forberedt på det, råder meteorologen.