Natt til søndag må du huske å stille klokka til sommertid

Men husker du hvilken vei klokka skal stilles?

Justeringen skjer klokken 2 natt til søndag. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix 

nyheter

Natt til søndag skjer justeringen til sommertid. Klokken justeres klokken to.

Sommertiden i år starter søndag 27. mars og varer til søndag 30. oktober, ifølge nettsiden timeanddate.no.

Fram eller tilbake?

Men husker du hvilken vei klokka egentlig skal stilles?

En enkel huskeregel er at man alltid skal stille klokka mot sommeren. Det vil si at på våren skal man stille klokka fram mot sommeren, og til vinteren skal klokka stilles tilbake mot sommeren.

Så natt til søndag klokken 02.00 må du huske å stille klokke en time fram til klokken 03.00, fra normaltid til sommertid.

Les også: Reiser til Jan Mayen med bikini i bagasjen

100 år med sommertid

Ifølge timeanddate.no, startet justeringen av klokken i Norge første gang i 1916.

Men det er kun siden 1980 nordmenn har stilt klokken hvert år.

Tanken bak sommertid er at man skal utnytte dagslyset i sommermånedene bedre, slik at man får en time ekstra dagslys om kvelden.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter