Flere brukere av HomeNet som bor på postnummer 9007 og 9008 er rammet av en større fellesfeil på fibersambandet.

Etter tips fra våre lesere, får iTromsø opplyst at postnummer 9022 (Krokelvdalen), 9042 (Laksvatn, Balsfjord kommune), 9020 (Tromsdalen) og 9014 også er rammet av feilen.

Skal være fikset

Klokken 20.30 er driftsmeldingene på HomeNet oppdatert.

- Feilen som oppsto sent lørdag kveld, viser seg å være defekt sentralt utstyr som må byttes. Dette arbeidet er godt igang og pågått en stund, entreprenører ute i sentral og interne teknikere jobber med å få alle berørte kunder på nett igjen snarest mulig. Estimert rettetid er fortsatt i henhold til avtale satt til neste virkedag innen 20:00 Vi jobber uansett med å få rettet problemene så snart som mulig og håper iløpet av 2-3 timer å være på nett igjen, skriver HomeNet.

- Da skal fellesfeilen i Tromsø være rettet, så da rekker vi likevel påskekrim, forteller Dag Morten Frantzen, operativ driftansvarlig i HomeNet og Broadnet.

Alle de seks postnummerene har fått samme driftsmelding.

Større enn først antatt

Klokken 18.20 tok selger hos HomeNet i Tromsø, Trond Agnar Hanssen, kontakt med avisen, og forteller at det jobbes på spreng for å løse feilen.

- Så snart vi oppdaget at feilen var større enn først antatt, så sendte vi ut folk for å rette problemet. Vi har jobbet på spreng i hele dag med feilsøking, sier Hanssen, og legger til at feilen ligger i Tromsø.

Han lover å ta kontakt så snart feilen er rettet opp i.

Må bytte ut utstyr

Dag Morten Frantzen, operativ driftansvarlig i HomeNet og Broadnet, opplyser til iTromsø klokken 19.15 søndag kveld at de har avdekket defekt utstyr i sentralen som må byttes ut.

- Teknikere hos oss jobber nå med å konfigurere dette utstyret før det kan driftsettes. Vi har også sendt ut ny sms til mulig berørte kunder om at vi håper å dette på plass iløpet av kvelden.

Les også: Her stikker hvalen av med fiberkabelen - flere uten nett

Jobber med saken

Ifølge de første driftsmeldingene inntraff feilen klokken 13 i dag, men en tipser forteller til iTromsø at fibersambandet har vært nede siden lørdag kveld.

HomeNet opplyser at feilsøking pågår og at estimert rettetid er satt til neste virkedag, altså tirsdag, innen klokken 20.00.

Styreleder i borettslaget Strandkanten U2,  Marit Synnøve Olsen Skar, forteller at hun kjenner til feilen, men vet ikke om andre blokker på Strandkanten er berørt.

Les også: 160 stykker uten internett i Movika og Tønsvika

Vanskelig med ferie

På HomeNets Facebook-side har flere kunder lørdag kveld varslet selskapet om at nettet er nede.

– Problemene i Tromsø ble det igangsatt feilsøk på i dag formiddag for å avdekke årsaken til nedetiden. Vi er avhengig av flere parter for å få løst dette og finne feilkilden, og med helligdager er ikke det alltid like lett dessverre. Vi håper selvsagt på å kunne løse dette så snart som mulig, svarer HomeNet på et av spørsmålene på Facebook.

Er du berørt? Ta gjerne kontakt med oss i kommentarfeltet eller på e-post til nyheter@itromso.no.

STØRRE FELLESFEIL: Denne tekstmeldingen har en av beboerne på U2 Borettslag på Strandkanten mottatt. Foto: Skjermdump, iTromsø-tipser