– Det er et syltynt grunnlag

Finansbyråd Jens Ingvald Olsen (R) er ikke overrasket over opposisjonens mistillitsforslag, men frykter ikke for sin posisjon.

TYNT: Jens Ingvald Olsen (R) mener opposisjonens grunnlag for mistillit er tynn.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Mandag ettermiddag annonserte opposisjonspartiene KrF, Høyre og Frp at de vil fremme et forslag om mistillit mot byrådet på bakgrunn av regnskapsskandalen.

Dette overrasker ikke finansbyråd Jens Ingvald Olsen (R).

– Det er ikke akkurat uventet, det har jo vært varslet tidligere, sier Olsen.

LES OGSÅ: Vil at byrådet skal gå av

– Syltynt grunnlag

Han mener derimot opposisjonspartienes grunnlag for mistillit er svakt.

– Dette er det tynneste grunnlaget for å fremme mistillit i et politisk organ noensinne, konstaterer finansbyråden, som mener de har sitt på det rene.

– Selv om tallet (100 millioner i underskudd, red.anm.) ikke var å finne formelt i regnskapet er det enkelt å finne hvis man har grunnleggende matematiske kunnskaper. Jeg kan være enig i at overskriften var litt misvisende, men vi har ikke holdt tilbake informasjon, sier Olsen.

LES OGSÅ: Røymo ble advart av rådgiver

Fremmet selv mistillit

Finansbyråden sammenligner forslaget med et han selv la fram mot det sittende byrådet ved Kristoffer Kanestrøm (Frp) i 2011.

– De (Kanestrøm og politisk rådgiver) hadde reist til Dubai på Stig Henriksens regning, men måtte snu før de kom frem. Da vernet kommunestyret om byrådet, i en sak jeg mener var langt mer alvorlig enn denne, uttaler Olsen.

LES OGSÅ: Jens Ingvald Olsen vil fjerne Kanestrøm

Må akseptere det

Onsdag vil opposisjonspartiene fremme forslaget i kommunestyret, der over 2/3 av representantene må stemme for, hvis saken skal behandles.

Olsen sier han ser frem til å få dette unnagjort.

– Skulle kommunestyret uttrykke sin mistillit vil jeg selvfølgelig respektere dette, men jeg er ikke veldig bekymret for min posisjon, konstaterer finansbyråden.