Det er Tromsø Jazzklubb som gjennom et samarbeid Det italienske kulturinstituttet i Oslo har gjort det mulig å hente Mauro Sigura og kvartetten som bærer navnet The Colour Identity, til Tromsø. Bandet kommer hit direkte fra en stor turné i Japan.

– Med dette arrangementet kan Tromsø Jazzklubb trygt si at vi har fått et band som rettferdiggjør betegnelsen «world music». Denne italienske kvartetten har inkorporert moderne europeisk jazz med tradisjonsmusikk fra områdene rundt Middelhavet, opplyser Øystein Norvoll, daglig leder i jazzklubben.

Sigura begynte sin musikalske karriere med instrumentene gitar og bouzouki, men etter hvert er oud blitt hans hovedinstrument. Oud, som også blir kalt arabisk lutt, er et instrument fra Midtøsten som er mye brukt innen tradisjonsmusikk, og som er svært populært i store deler av middelhavsområdet.

– Blanda med elektronikk, skaper denne kvartetten et fascinerende lydbilde og tar lytteren med på ei reise inn i et spennende lydlandskap. Her er moderne jazzgroover blanda med rytmer fra musikktradisjoner vi kjenner fra Tyrkia, Midtøsten, Nord-Afrika og Vest-Afrika. Det blir en unik musikalsk reise i musikk og stillhet. For Sigura og hans band anser også stillhet som en komponent i musikken, forklarer Norvoll om kvartettens musikk.

Mauro Sigura har i ei årrekke spilt i Agricantus,- et italiensk orkester sammensatt av innvandrere til Italia og med «fred mellom folk» som en visjon. Med The Colour Identity har han befesta seg som ei særegen europeisk jazzstemme.