Hvert år deler Tromsø kommune ut en million kroner til skoler og andre prosjekter som ønsker å styrke miljøet i lokalsamfunnet. 16 av totalt 22 søknader ble innvilget og en av ideene kom fra elevrådet på Skjelnan skole.

– Som rektor skulle jeg gjerne si at ideen kom fra meg, men desto gledeligere er det at elevene kom på dette, sier rektor ved Skjelnan barneskole, Rune Torsteinsen.

Han forteller at tilskuddet er på 80.000 kroner. Etter planen skal pengene være på plass før sommerferien.

Fornøyd elevråd

Også elevene jubler. For pengene skal gi dem en morsom sommeraktivitet. Discgolf er allerede godt etablert på Charlottenlund, hvor målet er å kaste frisbeer i en kurv.

– Det høres veldig gøy ut. Jeg vet ikke om alle elevene vet dette, men jeg tror de blir veldig fornøyd. Vi gleder oss veldig, sier elevrådsleder, Sigrid Lunde Zachariassen (12).

– Vi skal få et helproft anlegg her med ordentlige score-kort og riktige frisbee-utstyr, sier Torsteinsen.

Viktig igangsetter

Men for at alt skal snekres på plass trengs det i realiteten 80.000 kroner til. Her settes derimot dugnadsånden inn for å fylle det økonomiske hullet.

– Vi er veldig godt skalket der. Vi har en stor lavvo, en skøytebane og et skianlegg som er blitt realisert gjennom ivrige foreldre og personer i nærmiljøet. Utendørsaktivitetene her brukes ikke bare av elevene, men av alle som bor her. Vi vet at flere har fartet helt fra Oldervika for å benytte skøytebanen i vinter. Tanken bak det hele er at alle som vil skal kunne benytte seg av tilbudene vi har her, sier Torsteinsen.

– Det er bra for folkehelsa i området og det styrker bydelen. Det at det også starter i gang en dugnad er veldig viktig, sier byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg. – Det er slike bydelssamfunn vi vil ha.

LES OGSÅ: Vil motarbeide mobbing med eget skuespill