Ifølge Nord24 saksøker nå Kræmer Eiendom Consto for 11 millioner kroner etter å ha oppdaget det de mener er flere feil og mangler ved bygget på Stakkevollveien som blant annet huser Eurospar Kræmer.

iTromsø omtalte søksmålet første gang i oktober 2015. Da var kravet på seks millioner kroner, men det har siden da nesten doblet seg.

- Årsaken til det er at vi har gjort nye funn som vi reklamerer på siden den gang. Det går spesifikt på glasskonstruksjonen og tekniske krav som ikke er tilfredsstilt, sier administrerende direktør i Kræmer Eiendom AS, Eirik Espejord til iTromsø.

– Oppdaget flere feil

Ifølge Espejord ble bygget ikke levert i henhold til kontraktslovnaden som var stilt.

- Vi reklamerte opprinnelig på dårlig inneklima, da det var altfor varmt inne i bygget på sommeren og kaldt på vinteren, men etter hvert som vi har undersøkt årsaken til dette, har nye feil og mangler dukket opp, forteller han.

Espejord påpeker at feilene og manglene ble oppdaget etter bygget sto ferdig, og at selskapet siden da har benyttet andre aktører til å rette opp i forholdene.

- Men noe arbeid med isoleringen av glasskonstruksjonen gjenstår.

Avviser ikke nytt samarbeid

Til tross for byggestriden, avviser ikke Espejord ytterligere samarbeid med Consto.

- Vi ønsker å gjøre oss ferdig med denne tvisten, så kan vi eventuelt diskutere nytt samarbeid.

Partene har underveis hatt en dialog, og Espejord forteller at Consto innledningsvis avviste kravet, men at de etter hvert har gjort noen innrømmelser.

Daglig leder i Consto, Hans Kristian Seterlund, opplyser at han ikke har anledning til å kommentere saken før i neste uke.

Saken skal opp i Nord-Troms tingrett mandag om halvannen uke.