Konkurrentene innrømmer at Tromsøbadet vil gjøre det tøffere

Polarbadet og Grottebadet innrømmer at konkurransehverdagen blir tøffere med Tromsøbadet, men de unner samtidig tromsøværingene sitt eget bad.

VELKOMMEN: Daglig leder i Polarbadet, Ørnulf Krøger Vanebo, ønsker tromsøbadet velkommen.   Foto: Jan-Erik Bergstad

BADEBÅT: Kjetil Christoffersen, daglig leder i Grottebadet, tror badebåten blir mindre populær som følg av et nytt tromsøbad.  Foto: Frank R. Roksoy

nyheter

I alle år Tromsø har vært uten et badeland har «nabobyene» Bardufoss og Harstad nytt godt av det, i form av stor badetrafikk til henholdsvis Polarbadet og Grottebadet.

Dette kan nå se ut til å gå mot en slutt, ettersom kommunestyret i går vedtok bygging av Tromsøbadet på Templarheimen.

Ønskes velkommen

Selv om begge badene innrømmer at konkurransen vil spisse seg til, ønsker de et nytt bad velkommen.

– Vi er glade for at tromsøværingene får seg et eget bad, det har de ventet på lenge. Selvfølgelig blir det en skjerpet konkurransehverdag, men det har vi måttet leve med lenge. Det er ikke bare andre bad vi får konkurranse fra, men også andre aktiviteter som dukker opp, forteller daglig leder i Polarbadet, Ørnulf Krøger Vanebo.

– Det er flott for Tromsø at det kommer et bad der. Jeg tror at vi uten problem kan leve side om side, sier daglig leder i Grottebadet, Kjetil Christoffersen, som dog innrømmer at den såkalte «Badebåten» kan bli mindre populær.

Badebåten rammes

– Det er jo naturlig at færre vil ta båten til Harstad når de har et eget tilbud i Tromsø, kanskje noen til og med vil begynne å ta båten motsatt vei. Men av de 230.000 besøkende vi har i løpet av et år, på treningssenteret og på badet, er det kun rundt 2.800 av disse som kommer med badebåten, forteller Christoffersen.

Silje Skog, pressekontakt i Troms Fylkestrafikk, tror også det fylkesfinansierte tilbudet vil bli mindre brukt.

– Badebåten har vært et tilbud helt siden 2004, da Grottebadet åpnet. Det har vært veldig populært, men vil nok naturligvis ikke bli like attraktivt når det kommer et bad i Tromsø også, konstaterer hun.