Viktoria (23) fortalte om kjønnsskiftet - har blitt kontaktet av transpersoner fra hele Norge

Viktoria Pettersen (23) fortalte om sin kjønnskifteprosess i iTromsø tirsdag, og føler det har åpnet øynene hennes for hvor aksepterende Tromsø er.

FÅR STØTTE: Viktoria Pettersen (23) får støtte fra hele landet etter at hun fortalte om kjønnsskifte-prosessen sin i iTromsø.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromso

nyheter

– Det var surrealistisk å se seg selv på forsiden av avisen. Jeg trodde det skulle bli en liten rubrikk bare, forteller Viktoria Pettersen (23).

Tirsdag var hun hovedoppslaget i avisa iTromsø, da hun fortalte åpent om sin prosess mot å skifte kjønn. Pettersen er født som mann, men har levd som kvinne siden begynnelsen av 2015.

Fått mail

– Det har vært veldig mye på nett etter artikkelen. Jeg har hatt stor trafikk på bloggen min, og mange har tatt kontakt. Transpersoner fra hele Norge har skrevet mail til meg – alt fra barn til voksne damer, forteller Pettersen.

– Det er både folk som er på samme stadie som meg, som har kommet kortere i prosessen, eller som er ferdig for mange år siden.

Redd for negative tilbakemeldinger

I forkant av publiseringen var Pettersen redd det skulle komme mye negative kommentarer – men alle tilbakemeldingene har vært positive.

– Det har virkelig åpnet øynene mine for hvor aksepterende Tromsø er, selv om det er en liten by. Jeg tror at de som er negative ble litt motløse av å se all støtten jeg fikk.

Stoppet på gata

Bloggen Pettersen skriver – viktoriaprosessen.blogg.no – var i utgangspunktet noe hun skreiv for seg selv.

– Men at folk har interesse av det jeg skriver synes jeg er artig. Det at det treffer så mange, som kanskje er i samme båt.

Samme dag som artikkelen ble publisert opplevde Pettersen å bli stoppet i byen.

– Flere stoppet meg og sa de hadde lest om meg i avisa, og at de synes jeg er tøff!

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter