Han tar over stillingen som direktør for Rio-kontoret etter Helle Moen fra 1. juli 2016.

Bondevik har hatt stillingen som direktør for Innovasjon Norge Troms og Svalbard siden 2012. Tidligere har han vært kommunikasjonsdirektør i Nofima, Universitetet i Tromsø og i Forsvaret.

Rike muligheter

- Jeg var i Rio på et hospiteringsopphold i fjor høst, og skjønte fort at jeg ville trives med å jobbe i dette store, flotte landet som har så rike muligheter for norsk næringsliv. Norske bedrifter innenfor olje og gass og maritim sektor er i dag særlig tungt representert i Brasil. Framover blir det viktig å videreutvikle markedet for disse, men også arbeide for at norske bedrifter fra andre bransjer skal vokse videre i Brasil, sier Stein-Gunnar Bondevik i en pressemelding.

- I Brasil representerer Innovasjon Norge også Norges forskningsråd. Vi følger opp forskningssamarbeid mellom Brasil og Norge, og håper at norske bedrifter kan bli en aktiv del av dette samarbeidet, uttaler den nytilsatte direktøren.

- Energisk og kreativ leder

Divisjonsdirektør for Regioner og Finansiering i Innovasjon Norge, Per Niederbach, er fornøyd med at Stein-Gunnar Bondevik har takket ja til stillingen i Brasil.

- Stein-Gunnar er en energisk og kreativ leder som har svært gode kontaktskapende egenskaper. Han har gjort en solid jobb for oss ved Troms og Svalbard-kontoret siden han begynte for snart fire år siden, og nå ser vi fram til at han skal lede vårt kontor i det største landet i Sør-Amerika. Brasil er et stort og spennende marked og hans internasjonale orientering, og hans innsikt og omfattende nettverk i norsk næringsliv, politikk og samfunnsliv er den beste forutsetning for å kunne øke norsk næringslivs virksomhet i Brasil, uttaler Niederbach i pressemeldingen.