STORELVAHALLEN: Det har i sin tur generert en lang rekke parkeringsbøter til biler som står parkert langs veien ned mot hallen, samt på snuplassen nederst i stikkveien.

Flere sinte foreldre har kontaktet iTromsø og ment at Tromsø Parkering burde ha vært mer fleksible.

– Det er jo et stort idrettsarrangement som pågår, og det er ikke nok parkeringsplasser til alle. Det er ikke brøytet på plassene og mange biler får simpelthen ikke plass, sier en sint far som iTromsø treffer utenfor hallen.

Brøyter ikke, men krever inn bøter ...

Det samme sier en annen mann – som heller ikke han ønsker å havne i avisa.

– Det er helt uhørt at kommunen – som har ansvar for å brøyte parkeringsplassene – samtidig tar inn tusenvis av kroner i parkeringsbøter.

Det er turneringen Coop Mini Cup i regi av Kvaløysletta Sportsklubb som er foranledningen til trafikken til og fra Storelva hallen. Det er en av de største fotballturneringene i Nord-Norge med over 130 påmeldte lag fra hele landsdelen.

Sikkerhet viktigst

Turneringslever Veronika Løveng Hansen sier at det selvfølgelig er trasig at deltakere på turneringen får parkeringsbøter.

– I fjor hadde vi en alvorlig skade på en av deltakerne i turneringen – og da fikk vi oppleve at ambulansen ikke kom før etter 40 minutter, og en av grunnene var dårlig fremkommelighet til hallen, sier hun til iTromsø.

Nødvendig regulering

– Vi har prøvd å informere så langt det lar seg gjøre, blant annet på turneringens Facebook-side – og vi har hengt opp oppslag der vi viser hvor det er tillatt å parkere slik at man unngår bøter, sier hun.

Direktør i Tromsø Parkering, Tore Harry Paulsen, sier at han også skjønner at folk som får parkeringsbøter blir sure over det.

Dog har han liten forståelse for klagene fra Storelvahallen.

– Parkeringsreguleringen der ute er ikke vi lager for å være kjipe. Det trafikksikkerhet som er årsaken, sier han.

Og fortsetter:

– Jeg regner med at om en mamma eller pappa hadde fått sitt barn skadet og ambulansen ikke hadde kommet fram – da ville pipa fått en helt annen lyd.

Kan klage

Han oppfordrer folk som har fått bøter som de mener er urimelige eller ikke rettmessige å kontakte Tromsø Parkering.

– Vi har en klageordning som kan brukes om man mener at bøtene er feilaktige, sier han.

OPPLYST: I inngangen til Storelvahallen blir det tydelig gjort oppmerksom på hvor det er tillatt å parkere.
STOR: Coop Mini Cup er en av de største fotballturneringene i nord med over 130 påmeldte lag.
LITEN FORSTÅELSE: Tore Harry Paulsen i Tromsø Parkering. Foto: Lars Åke Andersen