SENTRUM: – Man må jo vise at vi har humor i Kirken også, sa en lattermild Eilertsen da iTromsø snakket med ham fredag ettermiddag.

Klokken 13.00 sendte han nemlig ut en fellesmail til samtlige som har med kirkene i Tromsø å gjøre.

Les også: Gikk du fem på? Sjekk ut disse aprilspøkene

«Utsatt lønnsutbetaling»

– Ja, den gikk ut til alle, både til menighetsrådet og til prestene – alle fra nederst til øverst, forteller han.

Og innholdet i e-posten lyder som følger:

«Jeg beklager å måtte meddele at lønnsutbetalingen som skulle funnet sted 12. april, vil bli utsatt i 14 dager. Det vil da komme til utbetaling 26. april. Dette skjer, da jeg ikke finner tid til å kunne kjøre denne i neste uke som planlagt, på grunn av et pålegg fra verneombud Guttorm Lindqvist om installasjonsmessige utbedringsarbeider i Kroken kirke».

Fikk ryggdekning

Ideen til aprilspøken fikk han etter et møte med verneombudet.

– Idet vi skulle gå, kom han med en spøk om at han skulle ha en vernerunde på datainstallasjoner fordi det er så tregt nett i Kroken kirke. Da foreslo jeg spøken om at jeg måtte utsette lønningene på grunn av et pålegg fra verneombudet. Slikt må man jo prioritere, og folk vet jo at jeg har en hektisk hverdag, sier han spøkefullt.

Med kirkevergen og verneombudets velsignelse sendte han dermed ut e-posten.

– Jeg må jo passe på å ha ryggdekning først, legger Eilertsen til og ler.

«Uakseptabelt»

Han forteller at det ennå ikke er alle som har forstått at e-posten var en aprilspøk.

– Det var en diakon og en organist som meldte ganske kjapt at dette måtte være en aprilspøk. En annen sendte en øyeblikksreaksjon om at dette fant han seg ikke i og at det ikke var akseptabelt, sier han.

Ti minutter senere kom det e-post fra vedkommende med beskjed om at «hvis det er en aprilspøk, er det greit, men hvis ikke, så kommer det ikke på tale».

- Men så var det faktisk en som meldte at det var greit – så lenge han fikk lønn i løpet av måneden. Der snakker du om å ha fin innstillingen til arbeidsplassen, sier Eilertsen muntert.

Puster lettet ut

Han tror likevel at de fleste ikke tør ikke si noe fordi de vil ikke dumme seg ut, og heller avventer situasjonen.

– Hvis de nå leser det i avisen, kan de i hvert fall puste ut og tenke at helgen er reddet, sier Eilertsen.

APRILSPØK: Konsulent og IT-ansvarlig i Tromsø kirkelige fellesråd, Roy Einar Eilertsen, er mannen bak aprilspøken i kirken. Foto: Privat