Gir bort eiendommen for å slippe eiendomsskatt

Tommy Sjøø Frantzen har funnet en måte å unngå eiendomsskatten på: Han gir like godt bort hele eiendommen.

GAVMILD: Tommy Sjøø Frantzen vil gi bort en eiendom fordi han ikke lenger orker å betale eiendomsskatt.  Foto: Ann Sissel Jenssen

nyheter

Da Tommy Sjøø Frantzen solgte en eiendom på Sommarøya for noen år siden, fikk han beholde en liten flik av eiendommen. Det får han nå en påminnelse om hver måned.

– Det er jo sykt å måtte betale 18 kroner i måneden i eiendomsskatt. Jeg prøvde å få tak i ham jeg solgt den opprinnelige eiendommen for å gi den til ham, men klarte ikke få tak i ham. Da gir jeg heller eiendommen til kommunen.

– Ingen interesse

– Eiendommen er så liten at du kanskje i beste fall får bygget en garasje på den. Det er egentlig kun på grunn av eiendomsskatten at jeg gir den bort, jeg har bare ingen interesse av å eie den, sier Frantzen.

Orker ikke inkasso

– Det er et styr med å betale 18 kroner hver måned. Det er jo ikke et stort beløp, men glemmer man det en dag, så blir det inkasso, og det orker jeg ikke, sier Frantzen.