Nytt rentekutt fra Sparebank 1 Nord-Norge

Kutter rentetilbudet til 1,9 prosent.

Sparebank 1 Nord-Norge, Rødbanken, i Tromsø. 

nyheter

- Kampen om de nordnorske boliglånskundene er tøff og vi varslet allerede før påske at vi vil spisse tilbudet til våre kunder. SpareBank 1 Nord-Norge skal alltid være konkurransedyktig, også på pris. La det være helt klart; det skal lønne seg å velge nordnorsk, uttaler SpareBank 1 Nord-Norges konserndirektør for salg og kunderelasjoner, Ronni Møller Pettersen, i en pressemelding fredag ettermiddag.

Norges Bank satte før påske ned styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. SpareBank 1 Nord-Norge varslet som første norske bank at de ville følge etter sentralbanken.

I dag er det klart at landsdelsbanken kutter renta med inntil 0,30 prosentpoeng. Det er LO-medlemmer under 34 år som nå får bankens beste rente – rekordlave 1,9 prosent.

Renteendringen vil ha virkning fra 30. mai 2015.

Konserndirektøren påpeker imidlertid at rekordlave renter ikke nødvendigvis bare er positivt.

- Som landsdelsbank er vi opptatt av å gi gode råd til våre kunder. Derfor skal vi også være oppmerksomme på at en styringsrente på 0,5 prosent er et negativt signal for norsk økonomi. Vi anbefaler ikke kundene våre å bruke rentepengene til økt forbruk. Vi opplever at stadig flere ønsker å benytte muligheten til å bygge en økonomisk buffer ved å øke sparingen sin. Våre rådgivere er parat dersom kundene trenger god økonomisk rådgivning, sier Ronni Møller Pettersen.