KVARTSVEIEN: Totalt seks biler ble natt til lørdag utsatt for hærverk i borettslagene Granittvegen, Gneisvegen og Kvartsvegen i Kroken. I sistnevnte borettslag var det to biler som hadde fått sideruten knust. Begge bilene sto parkert i parkeringsanlegget.

– Det var en nabo av meg som varslet meg om at vinduet på førersiden av bilen min var smadret. Jeg er forbannet, for dette ødela alle helgeplanene mine. Nå kan man jo bare være takknemlig for at det ikke er mer som er ødelagt, sier Figenschow, som skal ha inn bilen sin til reperasjon mandag.

Fredelig nabolag

Beboerne beskriver nabolaget som trygt og fredelig, og ifølge Figenschow har det aldri skjedd slike hærverk hos dem tidligere. Verken hun eller naboen som også fikk sideruten knust på bilen, har rapportert at noe har blitt stjålet fra bilene.

– Det tyder på at det bare er snakk om hærverk uten noen grunn. Jeg håper politiet får tak i den eller de som har gjort det, og da vil jeg gjerne ha noen ord med vedkommende. Jeg lurer på hvor det er blitt av folkeskikken og om de ikke har lært å respektere andre, sier en oppgitt Vigdis Figenschow.

Etterforskes av politiet

Det var beboerne selv som varslet politiet om hærverket, og politiet var på stedet lørdag morgen for å sikre spor. Saken er anmeldt.

– Bilene har blitt utsatt for hærverk og mulig innbrudd og vi ønsker tips fra publikum dersom noen har sett noe i morgentimene eller natt til lørdag, sier operasjonsleder Øyvind Gundersen.

Noen av de seks bilene har stått i garasjer, mens andre har stått ute. I Kvartsvegen borettslag er garasjeanlegget fortsatt under renovasjon, og en sidedør står blant annet ulåst. Det er ingen synlige tegn på at noen dermed har brutt seg inn i garasjen, hvor det sto parkert flere biler.

– Det var bare min og naboen sin bil som ble utsatt for hærverk, mens de andre bilene har fått stå i fred. Det kan se ut som det bare var tilfeldigheter som avgjorde, sier beboer Figenschow.

- Bittert og surt

Også Torbjørn Bongo fant bilen sin med smadrede ruter lørdag morgen.

- Jeg oppdaget det i morges litt over klokken 08.00 da jeg skulle kjøre i dagens møter, forteller han til iTromsø.

Bilen hans sto parkert på parkeringsplass i Granittvegen.

- Der var det to biler som var rammet. Det er surt og det er bittert. Jeg hadde ingen store verdier i bilen, men dette fører til mange praktiske utfordringer og mye arbeid, sier han.

Selv har Bongo forsikring, og han håper også de andre som er rammet er like heldige.

- Det ser nesten ut som om dette er gjort for moro skyld. De ga utfordringer med logistikken i dag - men heldigvis skulle jeg ikke ut på en lengre kjøretur. Hadde det skjedd i påsken hadde det vært verre, sier Bongo.