I 2001 overtok Lena Ingulfsen lokalene til tidligere Tove salong og åpnet sin egen frisørsalong på Slettatorget. Nå har det gått 15 år, og Lena trives fremdeles med egen salong på Kvaløya.

– Det var selvfølgelig spennende å starte opp en salong her. Det hele startet med at jeg fikk lyst til å gjøre noe mer som frisør, så jeg tok mesterbrevet. Etter det fant jeg ut at jeg skulle hive meg på og starte egen salong. Så ble lokalene her ledige, sier Ingulfsen.

Problemfritt

Før hun startet salongen jobbet hun hos Stenersen frisør i åtte år. Å drive salong på Kvaløysletta mener hun er problemfritt.

– Det er mange folk som bor her, og vi har ikke mye konkurranse. Vi har jo også rolige tider her som alle andre plasser, men vi har ikke opplevd noen problemer med å drive her, sier hun.

Trofaste kunder

I dag er det syv ansatte ved salongen.

– De som jobber her har kommet fra flere forskjellige plasser, og har tatt med seg mange kunder. Det er ikke bare kunder fra Kvaløya, sier hun.

– Vi har mange faste kunder. Noen har kommet hit i 15 år.

Liv på torget

For litt over ett år siden åpnet May Britt Nilsen kafeen «Krims Krams» i samme lokaler som salongen. I tillegg finnes det både treningssenter, dansestudio, blomsterbutikk, muskelterapeut og neglesalong på torget.

– Det skjer litt her på Slettatorget, og det er bra. Det er et veldig fint torg, og om sommeren har kafeen uteservering, sier Ingulfsen.

Dagen ble feiret med kake i nyoppussede lokaler.

– Vi har pusset opp og utvidet litt. Det har ikke vært mye påskefri, for å si det sånn.