Gjenvalgt som Ap-leder for to nye år

Cecilie Myrseth (31) ble søndag enstemmig gjenvalgt som leder av Troms Arbeiderparti.

GJENVALGT: Et enstemmig årsmøte gjenvalgte Cecilie Myrseth til leder av Troms Ap. Hun ser fram til to nye år som fylkesleder.  Foto: Siv Eli Vuolab

NYTT STYRE: Cecilie Myrseth fra Tromsø er gjenvalgt som leder av Troms Arbeiderparti. Det nye styret består av Willy Ørnebakk, nestleder (Storfjord), Martin Berg, studieleder (Harstad), Marta Hofsøy, kvinnekontakt (Tromsø), Eirik Losnegaard Mevik, styremedlem (Kvænangen), Else Marie Stenhaug, styremedlem (Harstad), Paul Dahlø, styremedlem (Sørreisa), Gunda Johansen, styremedlem (Balsfjord) og Kjetil Johnsen, styremedlem (Lenvik).  Foto: Siv Eli Vuolab

STYRET I TROMS AP
 • Cecilie Myrseth, leder (Tromsø)
 • Willy Ørnebakk, nestleder (Storfjord)
 • Martin Berg, studieleder (Harstad)
 • Marta Hofsøy, kvinnekontakt (Tromsø)
 • Eirik Losnegaard Mevik, styremedlem (Kvænangen)
 • Else Marie Stenhaug, styremedlem (Harstad)
 • Paul Dahlø, styremedlem (Sørreisa)
 • Gunda Johansen, styremedlem (Balsfjord)
 • Kjetil Johnsen, styremedlem (Lenvik)
 • Anne-Britt Fallsen, 1. vara (Torsken)
 • Tor-Inge Hoaas, 2. vara (Tromsø)
 • Kristine Haugen, 3. vara (Lavangen)
 • Arild Braathen, 4. vara (Målselv)
 • Markus Gabrielsen, 5. vara (Karlsøy)
nyheter

ISHAVSHOTELLET: Troms Arbeiderparti avholdt sitt fylkesårsmøte i helgen i Tromsø, der 107 delegater deltok.

Fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth, ble enstemmig gjenvalgt som leder. Med seg i styret får hun seks nye personer.

– Det er veldig artig å få lede Troms Ap i nye to år, og jeg er glad for at jeg har fått med meg et sterkt styre bestående av erfarne og dyktige folk, sier hun.

Les også: Ap sier enstemmig ja til badelandet

Olje og fisk

Den nyvalgte lederen trekker fram to viktige saker som årsmøtet har diskutert og som vil være viktige i tiden fremover.

– Vi er tydelige på at vi ikke godtar en nedbygging av forsvaret i nord. Vi må ha et sterkt forsvar i landsdelen, og vi ønsker ikke at forsvarsledelsen skal flyttes sørover. I tillegg har årsmøtet diskutert fiskerispørsmål, og vi vil legge til rette for en bred debatt om fremtidig fiske- og havbruk, sier Myrseth.

Les også: Ap-politiker oppfordrer til sivil ulydighet i Karlsøy kommune

På vent

Mens AUF har vært tydelig på at de ønsket at årsmøtet skulle behandle saken om oljevirksomhet utenfor Senja, Vesterålen og Lofoten, valgte årsmøtet å utsette saken.

Myrseth sier at saken skal behandles i representantskapsmøtet i november, etter at man først har diskutert saken med Ap i Finnmark og Nordland. Myrseth mener at det er den riktige veien å gå.

– Nordland Arbeiderparti har åpnet for at det bør være petroleumsfrie soner utenfor Lofoten, og vi må undersøke om vi kan få til et felles forslag fra landsdelen. Vi har ikke sagt verken ja eller nei, og saken er på langt nær avgjort. Saken om konsekvensutredning vil avgjøres under landsmøtet våren 2017, sier hun.

Hofsøy: – Skuffet

Marta Hofsøy ble valgt inn i det nye fylkesstyret som kvinnepolitisk talsperson. Hun medgir at hun er skuffet over at årsmøtet valgte å utsette saken.

– Vi i Tromsø har tatt et standpunkt om at vi ønsker et oljefritt Lofoten, og jeg mener at årsmøtet ville vært klar til å fatte et slikt vedtak. Dette er en sak som vi fortsatt vil kjempe for, sier hun.

Les også: Her aksjonerer de utenfor Aps årsmøte

Kvinnesak

Hofsøy, som også er kommunerepresentant i Tromsø, gleder seg til å ta fatt på arbeidet som kvinnekontakt i Troms og som vara til landsstyret.

– En av de tingene jeg mener at vi må være veldig tydelige på dersom Arbeiderpartiet ønsker å samarbeide med Kristelig Folkeparti fram mot stortingsvalget, er at vi ikke kan gå med på kompromisser rundt kvinnerettigheter. Vi ser at KrF har fremmet en del forslag som blant annet tvungen refleksjonstid i abort, og jeg mener at dette er saker som vi ikke kan ta for gitt. Dessverre må vi fortsatt kjempe for å beholde de rettighetene som er kjempet fram for oss, sier hun.