Inviterer til ny sykkelfest

I fjor deltok 3.000 sykkelentusiaster da Sykkelbyen Tromsø inviterte til Tromsø Sykkelfestival. Målet er minst like mange i år.
nyheter

Charlottenlund: – Vi hadde 3.000 deltakere til tross for at det var dårlig vær. I år vil vi ha plass til mange flere deltakere og bedre kvalitet på det meste av aktivitetene vi skal ha, sier prosjektleder Gjert-Henrik Vedeler i Sykkelbyen Tromsø.

LES OGSÅ: Andreas (16) vant ritt i Belgia og får ros fra Kaggestad

Håper på politiet

På sykkelfestivalen, som arrangeres søndag 12. juni, blir det mulig å teste sin ferdigheter både på to og ett hjul. Sykkelorientering, sykkelslalåm, enhjulssykling, hinderløyper, konkurranser, sykkelservice og testing av nye sykler er noe av det som står på programmet. I forbindelse med ombyggingen av Charlottenlund lover han bedre ramme og omgivelser for festivalen.

– Sykkelfestivalen er for hele familien. Det skal være uformelt, spennende og lærerikt. Her lærer man seg å kjenne sykkelen bedre, man kan utfordre mamma eller pappa i hinderløypa eller i sykkelquiz rundt Prestvannet. I tillegg til at vi har masse trafikkskilt håper jeg politiet vil stille opp for å dirigere trafikken i hinderløypa.

LES OGSÅ: - Bedre brøyting for bilister enn syklister

Ivrige syklister

Ennå er det snøen som dominerer sletta og bakkene i friluftsområdet på Charlottenlund, men om et par måneder skal det rigges til for den tredje utgaven av Tromsø Sykkelfestival. Noen av byens mest ivrige syklister har imidlertid bokstavelig tatt spaden i egne hender og begynt å spa fram sykkelløypa si.

– Pumptrack-banen er en av landets beste baner og er superpopulær blant unge. Til tross for at det er store snømengder har de begynt å spa banen fram, de fortjener virkelig ros de som gjør dette, sier Vedeler.

Når Sykkelbyen slår et slag for sykkelen for tredje gang, er det for å vise at sykling er en aktivitet som både er morsom og populær, og som utfordrer teknikk og kunnskap.

LES OGSÅ: Gnistrende elsykkelsalg

Gratis sykkelservice

– Vi ønsker å vise at sykkel ikke bare er et transportmiddel, men at den kan lekes med og brukes til mange ulike aktiviteter på fritiden.

I år som i fjor sørger Eide Handel for kortreist mat og forfriskninger i et eget telt til dem som trenger påfyll av energi etter noen runder på festivalområdet på sykkelen.

– Gratis sykkelservice tilbys av byens beste sykkelmekanikere, mens det kommer noen fra Oslo for å vise fram nye sykler, også elsykler, sier Gjert-Henrik Vedeler.