Inviterer til ny sykkelfest

I fjor deltok 3.000 sykkelentusiaster da Sykkelbyen Tromsø inviterte til Tromsø Sykkelfestival. Målet er minst like mange i år.
nyheter

Charlottenlund: – Vi hadde 3.000 deltakere til tross for at det var dårlig vær. I år vil vi ha plass til mange flere deltakere og bedre kvalitet på det meste av aktivitetene vi skal ha, sier prosjektleder Gjert-Henrik Vedeler i Sykkelbyen Tromsø.

LES OGSÅ: Andreas (16) vant ritt i Belgia og får ros fra Kaggestad

Håper på politiet

På sykkelfestivalen, som arrangeres søndag 12. juni, blir det mulig å teste sin ferdigheter både på to og ett hjul. Sykkelorientering, sykkelslalåm, enhjulssykling, hinderløyper, konkurranser, sykkelservice og testing av nye sykler er noe av det som står på programmet. I forbindelse med ombyggingen av Charlottenlund lover han bedre ramme og omgivelser for festivalen.

– Sykkelfestivalen er for hele familien. Det skal være uformelt, spennende og lærerikt. Her lærer man seg å kjenne sykkelen bedre, man kan utfordre mamma eller pappa i hinderløypa eller i sykkelquiz rundt Prestvannet. I tillegg til at vi har masse trafikkskilt håper jeg politiet vil stille opp for å dirigere trafikken i hinderløypa.

LES OGSÅ: - Bedre brøyting for bilister enn syklister

Ivrige syklister

Ennå er det snøen som dominerer sletta og bakkene i friluftsområdet på Charlottenlund, men om et par måneder skal det rigges til for den tredje utgaven av Tromsø Sykkelfestival. Noen av byens mest ivrige syklister har imidlertid bokstavelig tatt spaden i egne hender og begynt å spa fram sykkelløypa si.

– Pumptrack-banen er en av landets beste baner og er superpopulær blant unge. Til tross for at det er store snømengder har de begynt å spa banen fram, de fortjener virkelig ros de som gjør dette, sier Vedeler.

Når Sykkelbyen slår et slag for sykkelen for tredje gang, er det for å vise at sykling er en aktivitet som både er morsom og populær, og som utfordrer teknikk og kunnskap.

LES OGSÅ: Gnistrende elsykkelsalg

Gratis sykkelservice

– Vi ønsker å vise at sykkel ikke bare er et transportmiddel, men at den kan lekes med og brukes til mange ulike aktiviteter på fritiden.

I år som i fjor sørger Eide Handel for kortreist mat og forfriskninger i et eget telt til dem som trenger påfyll av energi etter noen runder på festivalområdet på sykkelen.

– Gratis sykkelservice tilbys av byens beste sykkelmekanikere, mens det kommer noen fra Oslo for å vise fram nye sykler, også elsykler, sier Gjert-Henrik Vedeler.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter