Nå er datoen for Karlssons kunstutstilling satt

Husker du den frittalende lokallagslederen som kritiserte kunsten på politihuset i Tromsø? Flere har ventet i spenning på når han skal stille ut sin egen kunst, og nå er datoen for kunstutstillingen endelig satt.

STILLER UT EGEN KUNST: Etter at Karl Karlsson gikk ut i media og kritiserte kunsten på politihuset i Tromsø, har flere ventet spent på lokallagslederens egen utstilling på Kurant. Arkivfoto 

nyheter

– Nå må jeg stå til ansvar for den store kjeften min, sier tillitsvalgt og lokallagsleder for Politiets Fellesforbund til iTromsø.

Karl Karlsson la ingenting imellom da han i fjor vår gikk knallhardt ut mot kunsten i det nye politihuset på Stakkevollveien i Tromsø.

Han omtalte blant annet kunsten på arbeidsplassen som noe han selv kunne laget hjemme i garasjen, og uttalte at hvis det var så enkelt å lage kunst så kunne han nok se for seg en karriere som kunstner når han en dag er ferdig i politiet.

Har fått prestasjonsangst

Etter flere oppslag i media ble Karlsson til slutt utfordret av Kurant – visningsrommet for samtidskunst i Tromsø – til å sette opp sin egen kunstutstilling. Og nå som utstillingen nærmer seg, innrømmer lokallagslederen at han kjenner på prestasjonsangsten.

– Du er litt nervøs for dette?

– Ja, jeg har sagt at tema skal være angst, og jeg begynner vel å få litt prestasjonsangst, humrer han.

Maler i garasjen

Både riksdekkende og lokale medier har ifølge Karlsson vært utålmodige etter å se kunsten, og nå kan han avsløre datoen for utstillingen i Tromsø:

– Jeg har holdt kontakten med Kurant, og vi har en avtale om å stille ut kunsten den 13. mai. Så nå må jeg vel begynne å produsere noe, sier en smånervøs tillitsvalgt til iTromsø.

LES OGSÅ: – Jeg er som en elefant i en porselensbutikk

Utstillingen skal ifølge Karlsson henge gjennom hele pinsehelgen og til 17. mai, og vil bestå av både malerier og installasjoner. Men så langt har ikke Karlsson produsert kunsten.

– Jeg har sagt at jeg skal lage den i garasjen, men det har ikke vært klimatiske forhold til å gjøre det der ennå. Jeg vil ha noen plussgrader der først. I tillegg har jeg hatt veldig travle uker den siste tiden, legger han til.

Rigger til

Han forteller videre at riggingen av utstillingen begynner allerede 1. mai.

– Så innen da må jeg ha fått slengt opp noe. Jeg skal bruke litt tid i helgene nå i midten av måneden, sier Karlsson.

LES OGSÅ: Først slaktet han politihuskunsten, nå får Olavsvern-utstillingen gjennomgå.

En av dem driver Kurant, Camilla Fagerli, legger ikke skjul på at de ser fram til Karlssons utstilling.

– Ja absolutt, det gleder vi oss til.

Sammen med Henrik Sørlid ved Kurant har hun hatt regelmessig kontakt og flere møter med Karlsson i forbindelse med kunstutstillingen.

– Han har også vært her og sett flere av utstillingene våre, legger hun til.

Stor interesse

Hva Karlsson har å vise fram av kunst er imidlertid foreløpig vanskelig å si, ifølge Fagerli.

– Hittil har vi bare hatt samtaler om det, men vi har en avtale om å møte han regelmessig den kommende måneden for å følge og dokumentere den kunstneriske prosessen hans.

LES OGSÅ: Visvaset på veggene

Hun tror det vil bli blest rundt utstillingen når den er på plass i mai.

– Flere medier har kontaktet oss allerede, og jeg håper og tror folk vil komme for å se utstillingen. Vi vil også arrangere et seminar i forbindelse med utstillingen.

Programmet er foreløpig ikke fastsatt, men seminaret vil ifølge Fagerli ta for seg kunstformidling og kritikk, og hvordan man snakker om kunst i det offentlige ordskiftet.

– Målet vårt med dette prosjektet er å ta en stadig tilbakevendende polarisert kunstdebatt mellom de som blir kategorisert som «mannen i gata» og «kunstsnobbene» til et mer fruktbart nivå.