Bloggkometen «Rosarektor»: – Blir aldri «Banksjefsfrue»

På rekordtid har kona til banksjef Jan-Frode Janson, Mariann Janson (45), startet en av Norges mest leste blogger.

STOLT: Mariann Janson sier hun er stolt over banken og mannen Jan-Frode Janson, men er veldig opptatt av egen identitet og karriere. Foto: Privat 

nyheter

Tirsdag i sist uke startet Mariann Janson opp rosabloggen «Rosarektor». I dag har er den i skrivende stund den 42. mest leste bloggen i Norge med 2.677 lesere.

– Det er veldig artig og det hadde jeg aldri trodd. Jeg startet opp bloggen sist tirsdag og er allerede så mye lest, sier Mariann Janson til iTromsø.

Mer enn «kona til»

Mariann Janson er kona til konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, Jan-Frode Janson.

Det er særlig innlegget «Jeg vil aldri bare være «kona til»», som har slått an.

– Jeg har faktisk fått veldig mye respons, noe jeg er veldig overrasket over, sier den 45 år gamle kvinnen, som er rektor og daglig leder på NTG Tromsø.

LES OGSÅ: Gina (19) bruker bloggen sin til å snakke om noe hun mener det snakkes for lite om: hvordan det oppleves å vokse opp med rusmisbrukere.

– Vi har lunsj oppe med TIL på Alfheim, så det var en del kommentarer i dag, sier Janson, som er klar på at bloggen kan vekke reaksjoner.

– Men jeg tror de som kjenner meg, vet hva jeg står for, og det er noe av poenget med bloggen, at jeg skal fortelle ærlig om meg selv. Jeg er langt fra perfekt og det litt det som den handler om. Jeg er klar for det som eventuelt kommer, siden alt er ærlig, sier Janson.

At den er såpass godt lest, vil hun også bruke i egen undervisning om markedsføring.

– Jeg kan bruke den til det, men jeg vil aldri bli noen fulltidsblogger som blogger 365 ganger i året, men det er jo artig at jeg når ut til noen.

LES OGSÅ: Videoblogger fra New York

Flyttet til Tromsø

Janson, som opprinnelig er fra Salangen, flyttet til Tromsø fra Trondheim for fire år siden da mannen Jan-Frode Janson fikk drømmejobben.

I sitt siste innlegg skriver hun om det å være kvinne som ofrer alt for drømmejobben til mannen.

– Høres det klassisk ut? Den oppofrende dama som ofrer egen karriere for mannens? Tja, det er nok noe sant i det. Samtidig har jeg alltid vært krystallklar. Jeg skal aldri bare være «kona til», skriver hun.

LES OGSÅ: Interiørstylistens beste tips til hjemmet

Senere skriver hun om det å komme seg opp og fram for egen maskin.

– Noen få ganger har det skjedd at noen har mumlet fram; «Det er jo så lett for deg - du er jo kona til banksjefen». Da syder det i mitt nordnorske temperament, jeg er da f... meg en selvstendig leder - ikke bare kona til noen. Dessverre tror jeg dette er en hersketeknikk som blir brukt mot kvinner. Sånne teknikker skal jeg komme tilbake til senere en gang, skriver hun.

I løpet av de fire årene i Tromsø har hun gått fra halvtids- til fulltidsjobb, til hun nå er blitt rektor for NTG.

– Bloggen er egentlig en del av rektorskolen som jeg går på, der det er ett av prosjektene vi måtte gjøre. Jeg bare startet litt tidligere, sier «Rosarektor» Janson, som garanter at selv om bloggen neppe blir langvarig, så vil hun aldri gå under navnet «Banksjefsfrue».

Blogginnlegget i sin helhet kan du lese her.