Får programmering som valgfag

Fra høsten av har elever muligheten til å velge programmering som valgfag på ungdomskolene i Tromsø. Støtten er på 200.000 kroner per skoleår.

PRØVEPROSJEKT: Kroken skole er en av seks ungdomsskoler som er med på regjeringens prøveprosjekt. Foto: Lars Åke Andersen  Foto: Lars Åke Andersen

FORNØYD: Erlend Svardal Bøe, gruppeleder Tromsø Høyre  Foto: ALEKSANDER TOKLE

STOLT: Brage Larsen Sollund, byråd for oppvekst, utdanning og idrett. 

nyheter

Det er Utdanningsdirektoratet og Senter for IKT som støtter prosjektet underveis. Regjeringen har satt av tilsammen 15 millioner kroner over tre år, som også er varigheten på prøveprosjektet.

– Vi er utrolig glad for å få være med på dette. Når vi til og med får penger til det er det også ekstra hyggelig, sier Brage Larsen Sollund, som er byråd for oppvekst, utdanning og idrett.

LES OGSÅ: Et realfagsløft for Tromsø-skolen

Populært

Skolene i Tromsø som får støtte er Grønnåsen, Kroken, Kvaløysletta, Langnes, Sommerlyst og Tromstun.

Skolene vil få 200.000 kroner i økonomisk støtte per skoleår.

– Jeg tror det kan bli veldig populært. Det handler ikke bare om interessen til elevene, men også om skolen som skal henge med i tiden, sier Erlend Svardal Bøe, som er gruppeleder for Tromsø Høyre.

LES OGSÅ: – Skolen vil gi flere toppidrettsutøvere

I det nye valgfaget skal elevene blant annet lære hvordan datamaskiner og ulike dataproram fungerer. De skal også få opplæring i programmeringsspråk og i deres bruksområder.

– Jeg synes det høres veldig interessant ut! Tromsøskolen er nå med på å utvikle skole-Norge, og det er jeg veldig stolt av at vi får være med på, sier Sollund.

Skryter av IKT-Tromsø

Bøe opplever stadig at kolleger på Stortinget skryter av Tromsø-skolene, som en av de som virkelig tar datasatsingen på alvor.

– Vi har en egen IKT-plan. Selv om tromsøskolene ligger langt foran her tar vi det nå et skritt videre for å bli enda bedre. Det at vi har seks skoler av totalt 146 i hele landet som får dette, viser at regjeringen tar oss på alvor, sier Bøe, som forteller at kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen, ønsker å øke elevenes interesse for teknologi og realfag, ved å innføre koding som valgfag.

I tillegg ser han at også lærerne ved skolene får gode muligheter til å øke sin teknologiske kompetanse.

LES OGSÅ: Mener kommunen opererer med ulovlige ventelister

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter