Se bildene fra nye Tvibit

Det meste begynner å komme på plass for nye Tvibit.
nyheter

Den offisielle åpningen er ikke før 24. august, men allerede nå begynner det nye «superhuset» til byens kulturorganisasjoner å stå klart i Rådhusgata/Parkgata.

– Helsestasjonen er allerede oppe og går. Det samme er noen av kontorene. Men vi er bare på dag to av flyttingen, sier nestleder ved Tvibit, Sif Vik. Sammen med Kofor, Bukta, Kysten studio og andre kulturaktører, er de nå på dag to av flyttingen.

Og det er Tvibit som får den største delen av plassen, når de oppgraderer fra 1.000 til 3.000 kvadratmeter.

– Det er ikke snakk om et nytt Tvibit, men mer Tvibit, sier Vik.

LES OGSÅ: Snart må de ut av lokalene – det skal feires med kjempefest

Stort og lydsikkert

Med inngang fra Parkgata kommer vi rett inn i kafeen, hvor kaffekanna allerede er på plass. Med en kopp hver i hånda får vi en innholdsrik omvisning, som tar oss fra konsert- og øvingslokale i underetasjen, til kontorene for de profesjonelle aktørene i øverste etasje.

– Forskjellen med de forskjellige rommene, hvor man kan redigere film, øve med band, ha idémøter, kontorer og alt, er at før var det lagt til rette for dem mellom 15–25 år. Det er det nå også, men andre kan også benytte seg av de flotte og profesjonelle lokalene vi har fått, sier Vik, som stolt viser fram konsertlokalet i underetasjen.

– Vi får vel inn mellom 200–250 publikummere her. Salen kan også brukes til preproduksjon for mer etablerte band. Den muligheten har vi ikke for mye av her i byen.

LES OGSÅ: Totalrenoverte «nye» Tvibit er klar til innflytting

Beste i landet

Oppe i andreetasjen finner man også «juvelen» i bygget. Nemlig Kysten studio.

– Det blir veldig bra dette! Vi snakker beste i landet. Det er i alle fall helt unikt i landet at alt av kultur samles i ett hus. Både ungdommer og profesjonelle, sier Espen Elverum Jakobsen, som har ansvaret for driften av studioet.

– Alle, som kommer snikende inn for å se på hva vi har her, blir helt bergtatt av hvor bra det er, sier Jakobsen.

LES OGSÅ: Katja (17) må kombinere skole med filminnspilling

Storstilt åpning

Og byens unge filmskapere og musikere står nærmest daglig på trappa for å høre om de kan få et innblikk i hvordan det ser ut på innsiden av byens nye kulturhus. Selv om det meste er oppe og går i løpet av måneden, blir det ikke offisiell åpning før i august.

– Da skal det virkelig smelle, lover Sif Vik.