Byrådslederen anmelder hærverk på lastebil

I februar bestemte noen seg for å bruke en av kommunens lastebiler som et blankt lerret. Nå anmelder byrådsleder Kristin Røymo vedkommende.
nyheter

Røymo har på vegne av kommunen anmeldt en foreløpig ukjent gjerningsperson for å ha tagget ned en lastebil som 11. februar sto parkert utenfor Tromsøhallen.

Tagging

Flere av veggene på hallen ble også tagget på, kommer det fram av anmeldelsen.

Taggingen ble oppdaget av sjåføren som skulle hente lastebilen igjen 11. februar, etter å ha parkert den utenfor hallen dagen før.

– Det ble oppdaget at en av lastebilene hadde blitt omfattende tagget på begge sider av lasterommet. Taggingen hadde skjedd om natten, skriver Røymo i anmeldelsen.

– Alvorlig

I anmeldelsen understreker byrådslederen, som har fått fullmakt til å begjære offentlig påtale av byrådet, at kommunen ser alvorlig på skadeverket.

– Tromsø kommune ser svært alvorlig på denne type skadeverk og ødeleggelser. Slike ødeleggelser medfører store kostnader og ulempe for kommunen. Kommunen ser det som viktig at slike forhold blir etterforsket slik at gjerningsmannen kan bli identifisert og straffet. Vi ber om at saken blir etterforsket og påtalt, heter det i anmeldelsen.

Vil orienteres

Byrådslederen har lagt ved flere bilder av skadeverket til anmeldelsen. Hele den ene siden av lasterommet er preget av omfattende tagging, mens det på den andre siden ikke er laget like store tegninger.

– Tromsø kommune ber om å bli orientert om politiets etterforskning og eventuell tiltalebeslutning og hovedforhandling, skriver Røymo videre i anmeldelsen.

Politiet skal ha besiktiget skadene på lastebilen og bygget samme dag som hærverket ble oppdaget.

Byrådsleder Kristin Røymo har foreløpig ikke besvart iTromsøs henvendelser.