– Dette er ei feig ytring. Stå fram og ta debatten!

Gruppeleder i Frp, Anni Skogman, mener de som står bak det rasistiske brevet som har versert i postkasser i Tromsø og andre steder i landet bør gi seg til kjenne.

STÅ FREM: Frps gruppeleder er klar i sin tale til dem som står bak brevet: - Stå frem og ta debatten. 

nyheter

Onsdag omtalte iTromsø det rasistiske brevet som flere hadde funnet i postkassene sine. I dag har iTromsø mottatt flere henvendelser fra personer fra andre steder i landet som har motatt et identisk brev.

– Det må jo være en dårlig spøk, sier gruppeleder i Frp, Anni Skogman, og fortsetter:

– Jeg er for ytringsfrihet, men ikke for anonym ytringsfrihet. Jeg mener man skal være voksen nok til å stå for det man sier, og jeg mener, med respekt å melde, at de som har laget dette bør si hvem de er, tordner hun.

– Vi skal ta debatten

Skogman er en av flere Tromsø-politikere som i dag har kommentert skrivet.

Ahmed Aadan Warsame, leder av Kystpartiet i Tromsø, mener det skinner klart igjennom at brevet ikke er skrevet av innvandrere eller minoriteter.

– Dette er laget for å skape oppmerksomhet og mer fremmedfrykt. Vi trenger politikere som har beslutningsevne nok til å si at dette ikke er akseptabelt, skriver han til iTromsø.

Skogman på sin side vil ikke ta stilling til hvem som står bak brevet, men er klar på en ting.

– Står de fram, så skal vi ta den debatten, sier hun.

– Feigt og skammelig

Høyres gruppeleder, Erlend Svardal Bøe, støtter Skogman.

– Jeg synes dette er feigt. Jeg er for så vidt enig med Brage Larsen Sollund som sier at man ikke bør gi brevet mer oppmerksomhet, men når det kommer slike rasistiske og feige ytringer, så har vi som samfunnsborgere et ansvar for å få fram hvem som står bak det. Jeg stiller personlig til debatt dersom det skjer, sier han, og fortsetter:

– Brevet er rett og slett skammelig.

Les Brage Larsen Sollunds kommentar her

– Det brevet hører bare hjemme en plass, og det er i søpla. Vi har utfordringer nok med integrering og vi er i en situasjon hvor mennesker flykter fra krig og må komme hit, så å bruke tid på dette, det synes jeg ikke noe om. Kast det, er fylkesrådsleder Cecilie Myrseths (Ap) klare beskjed.

Mistenkeliggjør barn

For Ingrid Marie Kielland (SV) synes det er usmakelig og utrivelig at noen har benyttet bildet av en svensk skoleklasse til denne typen propaganda.

– Det er lett å avfeie brevet som irrasjonelt og sånt, men samtidig er det unger som ser dette bildet og kanskje identifiserer seg med barna som er avbildet. De kan da føle seg utsatt, mistenkeliggjort og utenfor. Det er en helt klar oss-dere-tone over det hele som skaper inntrykk av at det er hudfarge som definerer oss, sier hun, og fortsetter:

– Og det er bare tull. Alle barn som vokser opp i Norge er våre barn og en del av oss. Jeg tror det viktigste i denne saken er å si til barn som har sett brevet at vi som voksne tar avstand fra den måten å tenke på.