I dialog om stadionløsning

Kommunen og skimiljøet på Templarheimen er i dialog for å finne en midlertidig skistadionløsning.

RESERVELØSNING: Leder i Tromsø Skiklubb, Erlend Sundstrøm, sier at forhandlingene med kommunen er «Plan B» for skiklubben – som helst vil ha en permanent løsning for sitt stadionanlegg.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

DIALOG: Kommunaldirektør Bjarte Kristoffersen håper at man skal komme til enighet med skimiuljøet på Templarheimen.  Foto: Monika Aaserud

GRØNNÅSEN: Tanken er at Grønnåsen skal overta for Templarheimen – men planene må godkjennes først. Illustrasjon 70 grader arkitektur 

nyheter

– Det er viktig å understreke at vi ikke har skiftet mening om saken. Vi mener at vi må ha et nytt stadion på plass før vi starter med utbyggingen av Tromsøbadet.

Leder i Tromsø Skiklubb, Erlend Sundstrøm, har ikke skiftet mening om planene på Tromsøbadet på Templarbeimen – og konsekvensene han mener det vil ha på skimiljøets aktiviteter på samme sted.

LES OGSÅ: Går til rettslige skritt for å stanse Tromsøbadet

Plan B for skimiljøet

– Men vi er samtidig i en dialog med Tromsø kommune for å få til en løsning dersom planene på Tromsøbadet like fullt blitt godkjente.

Han beskriver det som en Plan B som skal gjøre skadevirkningene for skiskytter- og langsrennsmiljøet så små som mulig om og når det fysiske arbeidet med Tromsøbadet starter.

De siste ukene har kommunen og skimiljøet hatt dialogmøter der man prøver å bli enige om en akseptabel midlertidig løsning for begge parter.

Kommunaldirektør for idrett, næring og kultur, Bjarte Kristoffersen, forteller at det nå utredes hvordan skiskytterstadion, skiløypene og de andre fasilitetene på Templarheimen skal kunne brukes i en byggeperiode.

LES OGSÅ: Politikerne sa ja til Tromsøbadet

Spesialister på idrettsanlegg

– Vi bruker en ekstern konsulent til utredningsarbeidet i tillegg til interne ressursen på byutvikling. Det er blant annet landskapsarkitekter med spesiell kompetanse på idrettsanlegg som gjør jobben for oss, sier han.

Han er positiv til utsiktene om å komme til enighet med skimiljøet om en midlertidig løsning.

– Jeg opplever det som om vi har en positiv og konstruktiv dialog med skimiljøet, og jeg er ganske sikker på at vi finner en løsning, sier han.

Den midlertidige ordningen skal fungere i perioden fram til et nytt ski- og skiskytterstadion kan avløse dagens på Templarheimen.

Har tro på Grønnåsen-løsning

– Forhåpentligvis får vi snart en løsning på Grønnåsen. Det er levert inn reviderte planer for Grønnåsen og disse er nå til administrativ behandling i kommunen – og skal forhåpentlig kunne legges fram for politisk behandling snart, sier Kristoffersen.

Tidligere har planene på stadionanlegg på Grønnåsen møtt på kvist. De har blant annet fått kritikk for at de er for omfattende og at de griper inn for mye i Tromsømarka.

På Templarheimen ser Kristoffersen for seg at dagens anlegg kan flyttes lenger vest – eller muligens «vris» litt for å få plass.

– Men jeg vil ikke forskuttere noen løsning – utredningen vil vise hva som er best egnet, sier Kristoffersen.

LES OGSÅ: - Uheldig at journalist er medlem i skiklubben og skriver om Tromsøbadet

Flere hensyn å ta

Det er også viktig at funksjonen som ferdselsåre mellom Nord-Tromsøya og området sør for Tverrforbindelsen ikke innskrenkes, sier han.

– Vi må ta hensyn til dem som bruker området i tillegg til idretten også. Det er et viktig område for flere, sier kommunaldirektøren.

Han tror at det kan komme på plass en løsning for Templarheimen i løpet av de nærmeste ukene.

– Vår ambisjon er at vi skal ha et omforent forslag på plass før høringsfristen for reguleringsplanen for området går ut den 20. april, sier Kristoffersen.