Sjekk den elendige veien

Per Olsen fra Straumsbukta høster stor oppmerksomhet på Facebook etter at han postet bilder av de dårlige veiene i Malangen.
nyheter

Da Per Olsen, som er daglig leder i Høytrykksvakta og tidligere eier av «Pøbben med Ø», skulle på kurs ved Malangen brygger, fikk han seg litt av et vei-sjokk.

Asfalten var helt oppsmuldret og han så seg nødt til å kjøre helt ned i 20 km/t i 80-sonen for å kjøre forsvarlig.

– Det er helt «hompetitten» der inne fra før av, men nå var det helt spesielt. Asfalten hadde gått helt i oppløsning, sier Olsen, som ser at det er mange som hiver seg på i kommentarfeltet.

Ikke prioritert

– Det ser ut som det ikke bare er der det er dårlige veier, sier Olsen, som er usikker på om vedlikehold av veien mot Malangen brygger blir prioritert i denne omgang.

Ifølge oversikten fylket kom med over veier som får vedlikehold i år, er ikke fylkesvei 286 prioritert.

– Per nå er det kun det asfaltprogrammet for året som er klart. Innenfor øvrig drift og vedlikehold ligger det og penger, men som prioriteres av Statens vegvesen på vegne av fylkeskommunen når man ser hvilke endrede behov som avdekkes etter vinteren, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar Prestbakmo.

– Hvem har ansvaret?

Olsen, som er bosatt i Straumsbukta, gremmes nærmest over veistandarden i fylket.

– Tenk når turister kommer hit og ser de skrekkelige veiene. Skal ikke vi være ett av verdens rikeste land å bo i? Jeg ser at de samme personene planlegger nye veier overalt, men de klarer jo ikke å holde orden på veiene som allerede er her. Jeg lurer på om de i det hele tatt reiser ut for å se på veiene?

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter