Flere politikere sliter med å få svar fra byrådslederen

Kristoffer Kanestrøm (Frp) hevder Kristin Røymo flere ganger har brutt svarfristen, og kaller det «arroganse» fra byrådslederen.
nyheter

Den tidligere byråden for helse- og omsorg i Tromsø kommune reagerer på det han mener er manglende respekt og en arrogant holdning overfor kommunestyret fra byrådsleder Kristin Røymo (Ap).

Bryter reglementet

iTromsø skrev torsdag om Helga Marie Bjerke (KrF), som i nesten to måneder har ventet på skriftlig svar på spørsmål hun sendte på e-post til byrådslederen den 10. februar.

Kristoffer Kanestrøm forteller at han selv, ved flere anledninger, har erfart at byrådslederen ikke tar seg bryet med å svare innen fristen som er satt i kommunens reglement.

– Jeg har opplevd det to ganger, og nå har Helga Marie Bjerke også opplevd det. Dessverre ser vi et mønster der byrådslederen ikke svarer på e-poster og dermed bryter reglementet.

Han viser til at reglementet er soleklart på at byrådets frist på å svare er 5 virkedager – eller syv kalenderdager.

LES OGSÅ: Fremmer mistillit mot byrådet

Manglende respekt

Kanestrøm synes det er bemerkelsesverdig at byrådslederen ikke følger reglementet.

– Jeg mener dette er veldig alvorlig. Det viser at Kristin Røymo ikke har respekt for kommunestyret, og heller ikke respekt for reglementet som både byrådet og kommunestyret må forholde seg til. Det viser en arroganse fra Røymo som er beklagelig, mener han.

Det var tidligere i år at Frp-politikeren opplevde å måtte vente i ukevis på svar fra byrådslederen i forbindelse med den omstridte pressemeldingen som ble sendt ut om kommunens regnskapsresultat.

– Ren arroganse

– Jeg sendte e-post både til postmottak og direkte til byrådslederen, så den kan ikke ha forsvunnet i systemet. Jeg sendte også purring to uker etter, og likevel tok det ytterligere to uker før jeg fikk svar. Det er ren arroganse fra byrådslederen, mener Kanestrøm, og legger til:

– Når jeg har opplevd dette to ganger, og Helga Marie Bjerke en gang, så danner det seg et mønster. Byrådslederen gir blaffen i reglementet og har en arrogant holdning overfor kommunestyret.

LES OGSÅ: Har ventet på svar i åtte uker

– Ikke holdbart

Ifølge den tidligere byråden var Røymo en av dem som oftest sendte spørsmål til byrådet da hun selv var i opposisjon.

– Da var vi opptatt av å svare innenfor de fristene som er satt. Noen spørsmål kan kreve litt tid å finne svar på, men da er det greit at byrådslederen skriver at de trenger tid for å kunne svare. Men det at man sender e-post og deretter må purre, og svaret likevel uteblir, det holder ikke, påpeker Kanestrøm.

– Byrådet har vært i ganske hardt vær den siste tiden, så da burde det være greit å forholde seg til reglementet slik at de ikke kommer skjevt ut der også, legger han til avslutningsvis.

LES OGSÅ: - Ikke bekymret for min stilling

Lover tilbakemelding

I en sms til iTromsø svarer byrådsleder Kristin Røymo at byrådet gjør sitt beste for å besvare spørsmål fra opposisjonen – innen fristen på en uke.

– Vi erfarte nå at Helga Marie Bjerkås sitt spørsmål, som ble sendt postmottaket i Tromsø kommune, ikke kom meg i hende før det ble etterspurt i kommunestyret. Vi går nå gjennom rutinene våre for å sikre at alle spørsmål blir besvart i god tid før fristene er ute.

På ytterligere spørsmål knyttet til Kanestrøms uttalelser om både arroganse, manglende respekt og uteblivende svar på e-poster sendt direkte til byrådslederen, svarer Røymo følgende i en sms:

– Det er rett som Kanestrøm sier, at noen av spørsmålene hans er omfattende, både til byrådsleder, og til andre av byrådene. Jeg skal love ham at han skal få tilbakemelding så snart det lar seg gjøre, dersom det viser seg at det tar lengre tid enn en uke å besvare. Jeg må bare gjenta at vi gjør vårt aller beste for å besvare innen fristen, og vil fortsette å gjøre det i fremtiden. Både jeg og de andre har svart på svært mange spørsmål, forbilledlig innen fristen kommunestyret har satt, i den perioden vi har styrt. Dette gjelder også spørsmål fra Kanestrøm.