Elise (20) deltok i sin andre bikinifitness-konkurranse – og tok sølv

Elise Marie Andreassen (20) begynte med bikinifitness i september i fjor og i sin andre konkurranse noensinne tok hun sølv i sin klasse. Men nå anser hun seg som ferdig for denne gang.

VANT SØLV: I sin andre konkurranse noensinne vant Elise Marie Andreassen (20) sølv i sin klasse under Kaliber Open i Trondheim 3. april. Nå anser hun seg som ferdig med bikinifitness – i alle fall på en lang stund. Foto: Privat 

nyheter

Treningsglade Elise Marie Andreassen (20) bestemte seg i fjor høst for å utfordre seg selv, og forsøke seg på grenen bikinifitness. Målet hennes ved diettstart i september var tre konkurranser: Sandefjord Open 19. mars, Kaliber Open i Trondheim 2. april, og til slutt: Oslo Grand Prix 9. april – altså nå på lørdag som var.

Fikk andreplass

Under Sandefjord Open havnet Andreassen på en 9.–10. plass av 18 deltakere. I Trondheim gikk det langt bedre. Tross at dette kun var Andreassens andre konkurranse, endte hun opp med sølvmedaljen.

– Den siste uken før konkurransen i Trondheim var jeg søkklei, hadde ingen motivasjon, var helt i kjelleren og var på vei å gi opp, forteller Andreassen.

– Jeg holdt på å trekke meg fra konkurransen, men så var jo hele poenget med å konkurrere at jeg ville teste meg selv, så det endte med at jeg dro ned til Trondheim.

LES OGSÅ: Jobber hardt før ny fitness-konkurranse

Før konkurransen var hun nervøs, og kjente seg absolutt ikke klar.

– Ikke før rett før jeg skulle på scenen – da var det noe som slo om, forteller hun.

Og innsatsen holdt altså til en andreplass i klassen hun konkurrerte i.

– Det føltes helt sinnssykt bra! Dessuten var det uventet – jeg trodde ikke jeg skulle komme til finalen engang!

Ferdig med bikinifitness

Selv om den gode plasseringen ble en boost for Andreassen før siste konkurranse i Oslo, gledet hun seg aller mest til å endelig være ferdig.

– Selv om jeg var veldig glad for andreplassen, hadde jeg ikke lyst å konkurrere i Oslo helga etter. Det var en internasjonal konkurranse med deltakere fra åtte land, og det var 25 påmeldte i min klasse, forteller hun.

LES OGSÅ: Sjekk Elises (20) fitness-forvandling

Og selv om ikke resultatet ble like bra som i Trondheim, nådde Andreassen målet sitt med å komme til semifinalen, og bli tatt ut blant de 15 beste.

Nå er bikinifitness-prosjektet over for Andreassen – i alle fall for denne gangen.

– Når jeg får spørsmål om hvor vidt jeg skal fortsette med bikinifitness, føler jeg at jeg svarer forskjellig hver gang, alt etter dagsformen. Man skal aldri si aldri, men da skal jeg ikke gjøre det på samme måten som jeg har gjort nå. Dessuten kommer det til å være lenge til!

Har lært mye

For Andreassen har prosjektet handlet om å jobbe med seg selv, og hun har tenkt på formen hun kommer i kun som en bonus.

– Det har ikke vært målet. Men jeg har lært sjukt mye om meg selv, om trening og om kosthold. Jeg har blitt kjent med masse bra folk og jeg har utviklet meg som person. Dessuten har jeg lært å sette pris på de små tingene!

LES OGSÅ: Med utlagt tarm deltok hun i NM i bikinifitness

Når Andreassen nå er ferdig med siste konkurranse har hun vært på diett i syv måneder. Det har tatt på. Gjennom bloggen sin har hun vært åpen om hvor tungt prosjektet til tider har vært.

– I to dager etter konkurransen i Oslo har jeg bare spist alt jeg har hatt lyst på – selv om jeg ikke har hatt plass til så mye. Nå begynner jeg med en såkalt «reverse diet», for å bygge opp forbrenningen igjen, og for å ikke bli syk, sier hun.

Nå ser hun fram til å igjen ha overskudd til venner og kollegaer.

– Jeg har verken hatt tid eller overskudd til sosiale sammenkomster i denne perioden, nå skal jeg være en god venninne igjen!

Selv om Andreassen er bevisst på at hun har ofret mye i perioden hun har jobbet mot fitness-konkurransene, og selv om hun har hatt mange «ups and downs», er hun tydelig på at hun er glad for erfaringen.

– Jeg kommer ikke til å gjøre det igjen med det første, men jeg ser det som god læring og ville ikke sittet uten kunnskapen jeg har bygget opp