Eirin starter opp frisørsalong i mannens garasje

Der mange andre frisører søker mot sentrum tar Eirin Olsen (30) stikk motsatt grep. Nå starter hun frisørsalong på Tisnes – og tar imot kunder i mannens garasje.

LOKALFRISØR: Eirin Olsen (30) er klar for å åpne sin egen frisørsalong på Tisnes på Kvaløya.Foto: Privat 

nyheter

TISNES/TROMSØ: Eirin Olsen har over ti års erfaring med klipping i Tromsø by. Nå flytter hun inn i garasjen på Tisnes på Kvaløya for å fortsette på egenhånd.

– Jeg jobbet turnusbasert en stund, men etter jeg fikk barn kan jeg ikke det, sier Olsen, som har en mann som er borte 2–3 uker i slengen.

– Start opp selv

Beskjeden fra venner og bekjente var derimot klar. «Start opp med noe eget!». Og det tipset gjorde Eirin alvor av.

– Vi har en stor garasje hvor jeg nå har fått et avlukk jeg kan drive frisørsalong fra, sier Olsen, som har kalt bedriften «Eirins frisør og velvære».

LES OGSÅ: 15 år med hårklipp på Slettatorget

Hun benytter anledningen til å skryte av mannen og hennes far som har hjulpet henne med byggingen av lokalet, som er klar for åpning 2. mai 2016.

– Vi har laget en egen inngang så folk skal slippe å gå gjennom selve garasjen. Der har jeg fått to stoler, en vask og 20 kvadratmeter hvor jeg kan ta imot kunder.

– Mannen din hadde ikke noe imot å gi bort litt garasjeplass?

– Han utbrøt først «hvor skal jeg gjøre av scooteren?». Men han var veldig positiv til dette, og han er veldig positiv til tiltaket jeg har satt i gang, sier Olsen.

LES OGSÅ: Åpner byens første hundefrisør

Håper på suksess

Frisøren, som går mot strømmen og starter opp frisørsalong i distriktet, er ikke sikker på at det kommer til å gå rundt med det første.

– Jeg ser ikke for meg at jeg kan lønne meg selv med det aller første. Jeg har regna meg fram til at jeg må ha omtrent fem kunder om dagen om jeg skal klare å få det til å gå rundt. Samtidig er det mange som farter forbi her, så jeg må bare satse på at det går, forteller den håpefulle frisørmammaen.

– Du tror ikke du kan bli lei av å klippe alle på Tisnes?

– Det er derfor det heter «Frisør og velvære». Nå tilbyr jeg vipper og bryn, men på sikt har jeg planer om å begynne med negler og lignende.

LES OGSÅ: Hver femte frisørsalong slurver med personallistene