Her får de tildelt sjekken på 177.000 kroner

Ledelsen i Oktoberfesten var aldri i tvil om hvor overskuddet fra årets fest skulle gå.

SAMLET: Oktoberfesten gikk med 177.884 kroner i overskudd og alt ble donert til Flyktninghjelpen. Fredagen ble sjekken overrakt til organisasjonen. Her er alle studenter ved førsteklasse medisin og odontologi, samt representanter fra Flyktninghjelpen. Foto Ingvil Nagelhus 

nyheter

Oktoberfesten er ett av de største arrangementene for studentene i Tromsø. Den arrangeres av førsteklasse medisin og odontologi ved UiT–Norges arktiske universitet. Det er en årlig tradisjon, og i fjor ble den arrangert 14. november på Driv.

– Aktuelt

De gikk 177.884 kroner i overskudd og alle midlene blir donert til Flyktninghjelpen.

– Problematikken i Syra var veldig aktuell da vi valgte Flyktninghjelpen. Det snakkes ikke så mye om akkurat nå, men situasjonen er fortsatt alvorlig, sier leder av Oktoberfesten, Rikke Moth.

LES OGSÅ: Her får Rebekka én million kroner

Fredag var Flyktninghjelpen på plass på UiT for å motta sjekken fra studentene. Og de er ikke i tvil om at engasjementet til studentene er viktig.

Engasjement

– Vi ønsker å komme hit for å takke dem. Samtidig gir vi informasjon til dem i forhold til at pengene vil komme til nytte, og at dem trengs. Vi takker tromsøværingene for den hjertevarmen og den medmenneskeligheten de viser, sier Tuva Bogsnes, representant fra Flyktninghjelpen.

– De har jo gått med et kjempebra overskudd, og dette er nyttige penger for oss. Men det viktigste engasjementet som de viser. Det er noe vi er avhengig av, men også samfunnet i sin helhet. Vi håper at dette smitter over til andre studenter, legger hun til.

LES OGSÅ: Mottok pris og hederlig omtalte

De 177.884 kronene som Oktoberfesten gikk i overskudd er kun på billettsalget. Sponsormidler dekket utgiftene for selve festen.

– Vi vil veldig gjerne takke våre sponsorer som gjorde dette mulig. Dette gjelder Bunker Oil, Jupiter, Hålogaland Teater, Aurora kino, Fjellsport, Festutstyr, Bokstavhuset, Blush og Rå Sushi. Red Bull, Bakehuset og Kaffebønna har også stilt med mat og drikke, sier Ingvil Nagelhus, PR-ansvarlig for Oktoberfesten.

LES OGSÅ: Skal ta med sykehusteatret på turné