Emilie-Therese Nergård skrev lørdag et innlegg på bloggen sin. Med overskriften; «Når jeg er ferdig utdannet, slipper jeg å dusje de gamle menneskene!», tar 20-åringen opp holdninger som hun mener enkelte har innen pleieomsorgen.

– Bakgrunnen for at jeg skrev det var for å understreke at man må vaske gamle, uansett om man tar en utdannelse eller ikke. Under utdannelsen er ikke dette til å unngå. Jeg har blitt så provosert, så jeg måtte bare skrive, sier Nergård til iTromsø.

60.000 klikk

Nergård forklarer at blogginnlegget er blitt lest nærmere 60.000 ganger, og har flere tusen delinger. I skrivende stund ligger hun på tredjeplass over de mest leste bloggene på blogg.no.

«Jeg overhørte ei jente som sa: «Når jeg er ferdig utdannet, slipper jeg å dusje de gamle menneskene!». I det jeg hørte dette ble jeg først veldig taus, før hodet mitt automatisk begynte å jobbe hardt for at jeg skulle skjønne hva som akkurat hadde skjedd for to minutter siden. Jeg var i sjokk. Hvordan i alle dager kunne ett menneske si noe sånt? Ett menneske som skal jobbe med andre mennesker, som skal dekke deres psykiske, fysiske, sosiale og åndelige behov?», utdyper hun i blogginnlegget.

– Skremmende

Til tross for at det kommer sterke meninger fram i innlegget, så hadde hun ikke forventet at det skulle få så mye oppmerksomhet.

– Det jeg ønsket med innlegget var at folk skulle forestå at det ikke er så rosenrødt å jobbe som sykepleier. Man blir nødt til å forholde seg til eldre mennesker.

Selv jobber hun som assistent i helsevesenet, og understreker at hun ikke jobber med noen som har ytret slike holdninger.

– Men jeg vet at det er tilfelle mange steder. Så fort de har mulighet til å ta etterutdanning, så gjør de det for å slippe unna det å pleie eldre. Hvis vi ser tilbake 70 år i historien, så var det de eldre som fikk landet vårt til å stå på beina igjen. Det er ikke slik at vi skal unngå dem, sier hun.

«Personlig synes jeg dette er skremmende, jeg synes det er skremmende at mennesker som skal behandle andre mennesker tenker på denne.