Sjekk kaketriksene OL-mesteren viste lærlingene

For førsteårslærlingene var det toppen av kransekaka da konditoren Sverre Sætre kom på besøk for å lære dem sine beste desserttriks.
nyheter

BREIVIKA: I regi av opplæringskontoret for hotell, restaurant og reiseliv i Troms har Sætre i flere år kurset lærlinger i konditorifaget over et par dager. Sætre har vunnet flere medaljer med det norske kokkelandslaget, blant annet førsteplass i kokke-OL i 2008 og førsteplass i kokke-VM i 2006.

Mandag og tirsdag denne uken kurset han 16 førsteårslærlinger i å lage delikate desserter på høyt nivå.

– Vi produserer desserter av ulik karakter, både klassiske og moderne varianter. Vi har blant annet laget mousse, makroner og ulike typer is, forteller Sætre.

LES OGSÅ: En av fire "drømmeskoler"

– Interessant

Fatima Sjøgren var en av lærlingene som i to dager fikk lære av OL-mesteren. I jobben hos Umami i Harstad er hun ansvarlig for blant annet forretter, desserter og hvileretter, og hun fikk mye ny kunnskap av Sætre.

– Dette er veldig nyttige teknikker å lære seg, selv om jeg ikke har planer om å bli konditor på fulltid etter lærlingtiden, sier Sjøgren.

LES OGSÅ: Sander (17) eneste fra Nord-Norge i kjøtt-NM

Motiverende

Petter Markussen hos opplæringskontoret er strålende fornøyd med at Sætre også i år holder kurs for førsteårslærlingene.

– Dette er teknikker lærlingene kanskje ikke har så mye av ute hos bedriftene, og et slikt kurs gir mye tilbake til lærlingene, sier han.

LES OGSÅ: Tromsø-rektorer slakter nasjonal skolevurdering

Markussen håper også at lærlingene finner inspirasjon i å få opplæring av en så kjent konditor som Sætre er.

– Vi er opptatt av at lærlingene skal få det lille ekstra, og jeg håper at lærlingene henter litt ekstra motivasjon i dette kurset. Tanken er at det skal gi dem noe å strekke seg etter. Sverre Sætre er en perfeksjonist av rang, og absolutt en som kan være et forbilde for folk i bransjen, sier Markussen.

Viktig

Sætre har ingen planer om å slutte å holde kurs for lærlinger selv om hverdagen med eget firma er mer enn travel nok.

– Man kan gjerne synes det er artig å holde kurs for eksperter i Tyskland, men det er kurs som dette som virkelig er viktig. Å være med å bidra til at lærlinger får både fagkunnskap å fagstolthet er noe av det viktigste jeg gjør, sier Sætre.