Joddski + Agy = sant

Bruker Agy i ny singel

Fredag slipper Joddski sin nye singel «Gærnt med mæ». Med seg har han fått stjerneskuddet «Agy» på laget.

SAMARBEID: Jørgen «Joddski» Nordeng og Agnete «Agy» Båtnes Braaten jobber sammen om låten «Gærnt med mæ», som slippes førstkommende fredag.Foto: Rune Bendiksen 

nyheter

Det er snart klart for Jørgen «Joddski» Nordengs nyeste plate «han Far», men før det skal blant annet singelen «Gærnt med mæ» slippes. Her bidrar ingen ringere enn den tromsøbaserte artisten Agnete «Agy» Båtnes Braaten.

LES OGSÅ: Agy gjester by:Larm

– Jeg klikka helt når han ringte. Han fortalte at han hadde hørt musikken min og synes det var noe annet med det. Han ville ikke ha den vanlige fine syngedama som står og hoier. Han mente jeg hadde noe å si for meg selv, sier Braaten.

Tilpasset beaten til Agy

I studio fikk hun altså bidra til Joddskis låt, og bak spakene, som tekniker, satt hans gamle makker i Tungtvann, nemlig Poppa-Lars.

LES OGSÅ: Denne Tromsø-artisten kan bli årets Urørt

– Det var så ufattelig kult! De er to flotte mannfolk som ikke var noe vanskelig å jobbe med. De er egentlig to pusegutter som bare er gode, sier Agy om oppholdet i studioet som har resultert i låten «Gærnt med mæ».

– Den ble ufattelig fin! Jeg gleder meg så sykt til å vise den fram for alle. Å jobbe med dem er helt klart en kjempeboost for meg, og jeg tror jeg kommer til å merke det. Jeg håper også at hans fanskare kan få ørene for meg og at jeg kan tilpasse meg dem i musikken min.

LES OGSÅ: Tungtvann-dua har laget Tromsø-låt

Skryter av Agy

Selv skal Joddski slippe platen «han Far» 22. april, og spiller selv i Tromsø dagen etter. Den erfarne rapperen fra Nordland har jobbet med en rekke kjente artister opp gjennom årene, men skryter likevel av Agy.

– Hun har en unik selvsikkerhet og ståpåvilje. Jeg liker veldig godt musikken hun har gitt ut. Det er pop, men uten kanter. I studio tilpasset vi beaten slik at den passet henne. Selv har hun vært med på å jobbe fram refrenget, og det fungerte veldig bra, sier Nordeng, som lenge har sett etter noen som kan tilføre et samisk element til musikken hans.

– Jeg så ikke direkte etter joik, men noen som kan tilføre et samisk element til en låt.