I en e-post til aksjonærene betegnet Walnum prosessen rundt valget på generalforsamlingen tidligere i vinter som «illeluktende». Skytset blir i første omgang rettet mot valgkomiteen som med fullmakt fra den største aksjonæren, fikk valgt Martin Hansen som ny leder.

«Fullstendig ukvalifisert

Hansen blir av Terje Walnum karakterisert som en fullstendig ukvalifisert styreleder. Walnum mener at Hansen alene må ta på seg skylden for at aksjonærene i dag står med verdiløse andeler i Polarporten AS.

LES OGSÅ: Tunnel-selskap slått konkurs

iTromsø har bedt Walnum om en kommentar, men i krasse ordelag gjør han det kjent at han ikke vil uttale seg.

I den nevnte e-posten betegner han imidlertid styrets beslutning om å begjære oppbud, som en overilt og grunnløs handling.

Ignorerte

Walnum er av den oppfatning at styret valgte å ignorere aksjonærenes interesser. Han mener at en gjeldsforhandling hadde vært bedre og økt muligheten for å videreføre tunnelprosjektet.

– Nå blir det vanskelig å ivareta aksjonærenes interesser. Den nye styrelederen har påført oss et unødig tap, skriver Walnum.

Bør videreføres

I orientering til aksjonærene utpeker han seg selv som den største og eneste kreditoren. Hans krav i boet er på 290.000 kroner – en ikke rentebærende kreditt som han en gang ga selskapet.

LES MER: Flere rømmer fra Polarporten

– Derfor skal jeg forsøke å få hånd om konsekvensutredningen og andre eiendeler. På den måten blir det mulig å videreføre tunnelplanen.

Et nytt aksjeselskap

Walnum ser for seg et nytt aksjeselskap hvor han inviterer nåværende aksjonærer til å delta. I den forbindelse lover han å ta med aksjonærenes utlegg i oppgjøret når tunnelen realiseres.

Men tromsdalingen er ikke alene om å tenke en slik tanke. Etter det iTromsø får opplyst hos flere eks-aksjonærer, er det krefter i gruppen som ikke ønsker å legge ballen død.

De samme aksjonærene, som ikke ønsker å stå fram, understreker at det er utenkelig å gå i et nytt kompaniskap med Terje Walnum.

Alt har en pris

Ut fra det kan bobestyrer, advokat Ingar Nordmo Olsen, oppleve stor interesse for de nevnte dokumentene.

– Min oppgave er å finne aktiva i et bo. I dette tilfellet er det tydelig at konsekvensutredningen og selskapets nettside har en kroneverdi. Ut over det, ønsker jeg ikke å spekulere i utfallet, sier Olsen.

Når det gjelder kravet fra Walnum, betegner bobestyreren det som uprioritert fordi kreditten ikke er tinglyst.

Styret var enig

Styreleder Martin Hansen sier at han ikke ønsker å gi Walnum mer vann på mølla.

– Jeg vil bare understreke at det var et samlet styre som valgte å gå til skifteretten. Det var vi nødt til, ifølge aksjeloven.

På spørsmål om Hansen vil si noe om Walnums karakteristikk av ham som styreleder, svarer han kort:

– Jeg orker ikke å gå i ytterligere dialog med Walnum.