Håkon eier 39kvm – betaler eiendomsskatt for 104kvm

Håkon Andre Winther har betalt dobbelt opp med eiendomsskatt i over ett år.

BETALT FOR MYE: Håkon Andre Winther mener han har betalt over dobbelt så mye i eiendomsskatt.Foto: Lars Åke Andersen 

nyheter

Håkon Andre Winther oppdaget plutselig at han betalte altfor mye i eiendomsskatt hos kommunen. Leiligheten hans på 39 m² var registrert som en toetasjes leilighet. I realiteten inneholder den bare en hems. Den når bare 140 cm opp under taket, og dekker en tredjedel av leiligheta hans.

– Nå betaler jeg for 104 m² Det blir omtrent 12.000 kroner i året, eller 35–40 prosent mer enn jeg faktisk skal betale, sier Winther.

Har ikke kommet på besøk

Han har lenge vært i dialog med kommunen, som mener at Winther faktisk har to etasjer i leiligheta. Boligeieren har ved en rekke anledninger invitert kommunen på besøk for å vise at hemsen hans ikke bør regne som en full etasje, uten at det er tatt til følge.

– Normalt reiser vi ikke ut på befaring. Vi kan veldig enkelt sjekke slike saker i plantegningene på såpass nye bygg som på Tomasjordnes, sier Helge Hartvigsen, som er tjenesteleder ved innkjøps- og fakturatjenesten.

– Spørs om han blir fornøyd

Han forteller at de fått utrolig mange klager i forbindelse med eiendomsskatten. Og ikke alle kan regne med å bli helt fornøyd med svaret på de eventuelle klagene som kommer inn.

– Det kan være detaljer i tinglysingen eller reguleringen som må endres. Det kan vi ikke gjøre herfra. Og inntil da må folk betale det som kommer av krav fra oss.

Winther forteller selv at han har fått signaler på at de riktige detaljene nå er på vei inn i systemet hos kommunen.

– Så nå får du forhåpentlig pengene tilbake for det du har betalt for mye?

– Det tror jeg faktisk ikke før jeg ser dem på kontoen, sier Winther.