Natt til fredag var det innbrudd på Nerstranda senter. Hendelsen ble oppdaget da de ansatte kom på jobb, som varslet politiet like etter klokken 08 fredag morgen. Politiet har opprettet sak som nå etterforskes på vanlig vis, men de har foreløpig lite å gå etter.

– Vi skal innhente en video fra overvåkingskameraet så snart den er klar, for å se om vi kan identifisere eventuelle gjerningspersoner. Hendelsen ble varslet direkte til kriminalvakta og en politipatrulje ble sendt til kjøpesenteret fredag morgen, sier operasjonsleder Jøran Bugge ved Troms politidistrikt.

Flere butikker rammet

Det er foreløpig uklart hva som eventuelt er stjålet, men politiet bekrefter at en eller flere gjerningspersoner har forsøkt å komme seg inn i flere ulike butikker på kjøpesenteret. Operasjonsleder Jøran Bugge har ingen informasjon om hvordan gjerningspersonene skal ha kommet seg inn på kjøpesenteret natt til fredag. Senterleder Veronica Evertsen ønsker heller ikke å si så mye om saken på dette tidspunktet.

– Jeg kan bekrefte at det har vært innbrudd på Nerstranda senter natt til fredag. Vi har jobbet hele fredagen med å få oversikt over situasjonen og vi samarbeider tett med politiet. Jeg kan dessverre ikke gi noen flere detaljer om saken da det nå er en politisak, sier Evertsen, som henviser til politiet for ytterligere kommentar.

Forsøkte å bryte opp safen

Butikkleder Marit Larsen ved blomsterbutikken Mester Grønn bekrefter at uvedkommende har vært i deres butikk natt til fredag. Det var butikklederen selv som oppdaget at noen hadde forsøkt å bryte opp safen da hun selv kom på jobb fredag morgen.

– Vi har ikke hatt kontanter i butikken i dag, men vi har hatt et bra salg ved bruk av bankterminalen. Det er ingenting som er stjålet hos oss og det er heller ikke gjort annen skade enn det at noen har forsøkt å komme seg inn i safen. Jeg har ikke hørt at det er noen andre butikker på senteret som har fått verdier frastjålet, sier Larsen.