De tre nordligste Unge Høyre-avdelingene arrangerer denne helgen en egen Nord-Norge konferanse for ungdomspartiet. Her har faglig og politisk påfyll stått på agendaen, med gjester som helseminister Bent Høie (H) og europaminister Elisabeth Aspaker (H).

– Jeg synes det er veldig kjekt å være her og møte Nord-Norges fremtid. Jeg er imponert over det politiske engasjementet og kunnskapen jeg møter hos Unge Høyre i Nord-Norge, uttaler helseministeren i en pressemelding.

Ny giv i Nord-Norge

Blant de andre deltakerne var ungdomspartiets leder, Kristian Tonning Riise, som skrøt av engasjementet i landsdelen.

– Unge Høyre i Nord-Norge går så det griner om dagen. Jeg har vært aktiv i partiet i mer enn ti år, og kan ikke huske noe tidspunkt hvor det har vært så god aktivitet i både Nordland, Troms og Finnmark samtidig, sier Tonning Riise i pressemeldingen.

Rødt styre gir motivasjon

Han tror styreskiftet i Tromsø har gitt den borgerlige ungdommen mer motivasjon.

– Det skjer mye i Nord-Norge og regionen er blitt viktigere også i den nasjonale politiske debatten. Samtidig tror jeg alt kaoset rundt det rødrøde byrådet i Tromsø har mobilisert kreftene i Unge Høyre, uttaler Tonning Riise.

LEDERNE: Kristian Tonning Riise, leder av Unge Høyre, Nils Kristian Winther, fylkesleder Finnmark Unge Høyre, Elizabeth Åsjord Sire, fylkesleder Nordland Unge Høyre, Ragnhild Berg Nilsen, fylkesleder Troms Unge Høyre og helseminister Bent Høie. Foto: Kristian Wangsfjord, Troms Unge Høyre.