Som iTromsø omtalte lørdag har faggruppen bak Transportnett Tromsø konstatert at høyhus sentralt i Tromsø sentrum ikke vil være heldig for bybildet. Dette er dog ikke byråd for byutvikling enig i, noe hun vil ytre på mandagens byrådskonferanse.

– Jeg kommer til å foreslå at vi nyanserer vårt standpunkt rundt høyhus. Å konstatere at vi ikke skal ha høye bygninger i sentrum mener jeg er en gammeldags tilnærming, uttaler Ramberg (Ap).

Vil ikke telle etasjer

Hun mener man må vurdere mer enn bare høyden på et bygg når man skal bygge i sentrum.

– Form og tilpassing er minst like viktig som høyde. Det blir helt feil å bare skulle telle etasjer. Man må kunne se på hvordan man kan unngå å skyggelegge store områder, noe som ikke bare er avhengig av høyden på et bygg, sier Ramberg.

Ser til The Edge

Et av byens høyeste bygg, The Edge, mener byråden er et godt eksempel på hvordan man kan bygge i høyden og samtidig skåne bybildet.

– Det handler om at man skal ha lyst til å oppholde seg i sentrum, og da handler det mye om tilrettelegging. The Edge har klart å skape fine uterom rundt bygget, noe som er et resultat av helhetlig tenkning. Det mener jeg vi må ha som fokus, og ikke høyde, konstaterer Ramberg (Ap).