Tromsøværingene skal få lære mer om grønn transport

Kommunen inviterer til grønt seminar på onsdag.

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Onsdag arrangerer kommunen et åpent heldagsseminar som skal handle om grønn transport i hverdagen. Seminaret skal avholdes på Verdensteatret fra klokken 09.30 om morgenen. Her kan de oppmøtte få med seg foredrag fra ulike miljøeksperter, samt musikk og film, melder kommunen i ei pressemelding.

Blant annet skal arkiteturpsykolog Eirik Glambø Bøe snakke om hvordan bilen påvirker vår mental helse, Svein Gunnar Karlstrøm i Framtiden i våre hender skal fortelle om ordningen med bildeling og arkitekt Pernille Heilmann Lien forteller hvor de på Tøyen i Oslo har planlagt bydelen med tanke på grønn mobilitet.

– Jobben med å nå 0-vekstmålet er den viktigste jobben vi som politikere i Tromsø har, sier byråd for miljøutvikling, Ragni Løkholm Ramberg (Ap) i pressemeldingen.

– Vi er nødt til å gjøre det klimamessige alternativet det letteste for folk å velge. På dette seminaret vil folk få lære og få gode ideer

Seminaret skal avsluttes med dokumentarfilmen «Bike vs Cars».